Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκλογές ΗΠΑ 2020: Δεν το βάζει κάτω ο Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Δεν το βάζει κάτω ο Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: «Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο Τραμπ θα έχει επανεκλεγεί» λέει με βεβαιότητα το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι προεδρικές εκλογές «δεν έχουν τελειώσει», τη στιγμή που ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται προ των πυλών του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν προηγείται πλέον στην Πολιτεία της Τζόρτζια (16 μεγάλοι εκλέκτορες), ενώ πήρε προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια (20 μεγάλοι εκλέκτορες), με την ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται.

«Αυτές οι εκλογές δεν τελείωσαν. Οι λανθασμένες προβλέψεις που ανακηρύσσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν βασίζονται σε αποτελέσματα τα οποία απέχουν πολύ από το να είναι τα τελικά σε τέσσερις Πολιτείες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ματ Μόργκαν, ένα στέλεχος της εκστρατείας του Τραμπ. «Μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές, ο Πρόεδρος Τραμπ θα επανεκλεγεί» κατέληξε. Κανένα μεγάλο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει ανακηρύξει νικητή τον Μπάιντεν μέχρι στιγμής.

Σίγουρη η Πελόζι: «Ο εκλεγμένος Μπάιντεν έχει λάβει ισχυρή εντολή να κυβερνήσει»

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι αποκάλεσε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν «εκλεγμένο πρόεδρο» των ΗΠΑ, την ώρα που ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τον προεδρικό θώκο της χώρας προηγείται του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην καταμέτρηση των ψήφων σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά και δεν έχει ανακηρυχθεί κανένας νικητής.

«Σήμερα το πρωί, μοιάζει προφανές ότι η ομάδα Μπάιντεν-Χάρις θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, αναφερόμενη στον Τζον Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία. «Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν έχει λάβει ισχυρή εντολή για να κυβερνήσει», συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις