Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κίνηση στους δρόμους τώρα: «Πανικός» στο ρεύμα προς Παραλιακή
ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση στους δρόμους τώρα: «Πανικός» στο ρεύμα προς Παραλιακή

Κίνηση στους δρόμους τώρα: Το lockdown «διώχνει» τους Αθηναίους - Δείτε το χάρτη με το μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Κίνηση στους δρόμους τώρα: Στο κόκκινο είναι η κίνηση τώρα στους δρόμους της Αττικής λόγω του αυριανού lockdown με τα δυο ρεύματα της Εθνικής Οδού να «πνίγονται». Μάλιστα, στο ρεύμα προς Παραλιακή τα αυτοκίνητα έχουν δημιουργήσει ουρές και μοιάζουν σχεδόν ακινητοποιημένα. Αυξημένη είναι η κίνηση και στις εξόδους της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό. Όπως βλέπετε στον χάρτη μποτιλιάρισμα πλέον επικρατεί σχεδόν σε όλη την Αττική.

Επιπλέον, αυτή την ώρα, αυξημένη κίνηση και μποτιλιάρισμα καταγράφεται στη λεωφόρο Κηφισού, από Λένορμαν από Αχαρνών. Η κίνηση «επιμένει» επί της λεωφόρου Μεσογείων, από το ύψος της Κατεχάκη. Κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας. Χαμηλές ταχύτητες σημειώνονται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, και στα δύο ρεύματα. Κυκλοφοριακή συμφόρηση και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.  Καθυστερήσεις και στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά.

Χάμος στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Αισθητά αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν άρον άρον την πρωτεύουσα για τα χωριά τους, ενόψει των γενικών απαγορεύσεων λόγω κορονοϊού, που αρχίζουν από αύριο στις 6.00 το πρωί, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ήδη από τις 6.00 έως τις 15.00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών 35.800  αυτοκίνητα (5.388 από την Αθηνών -Κορίνθου και άλλες 7.160 από την Αθηνών – Λαμίας)  ενώ χτες, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.600 αυτοκίνητα έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη. Αντίστοιχα την περασμένη Παρασκευή είχαν περάσει στο τρίωρο 6-9 το πρωί και από τις δύο εξόδους του λεκανοπεδίου 8.248 οχήματα, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα στο ίδιο διάστημα έφυγαν περίπου 4.000 επιπλέον. Η αύξηση στην κίνηση στις εξόδους της πόλης φτάνει το 50%.

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα γι’ αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Μάλιστα, στελέχη της Τροχαίας κάνουν λόγο για έξοδο αντίστοιχη εκείνης των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις