Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιπποκράτειο κορονοϊός: Συναγερμός με έξι παιδιά να νοσηλεύονται
ΕΛΛΑΔΑ

Ιπποκράτειο κορονοϊός: Συναγερμός με έξι παιδιά να νοσηλεύονται

Ιπποκράτειο κορονοϊός: Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους για την ώρα

Ιπποκράτειο κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας οδηγήσει στην απόφαση για δεύτερο, γενικευμένο lockdown.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, μόνο στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται σε κλινικές COVID-19 περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, ηλικίας από 2 μηνών έως 12 ετών, χωρίς, ευτυχώς, κανένα από αυτά να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Το Ιπποκράτειο αποτελεί κέντρο αναφοράς για παιδιά που νοσούν από τον νέο κορονοϊό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η κατάσταση των πέντε παιδιών είναι καλή, ενώ το ένα έχει παρουσιάσει πνευμονία, χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία.

Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, χθες Πέμπτη, έφτασε τους 187. Στο σύστημα υγείας ασκείται μεγάλη πίεση. Από τις 26 Οκτωβρίου και μετά, σε όλη την επικράτεια, έχουμε μια σημαντική αύξηση των νοσηλειών σε ΜΕΘ, οι οποίες μέχρι και προχθές το βράδυ ήταν 213. Αυτό συνεπάγεται «μια κάλυψη 60% των ΜΕΘ που έχουν οριστεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Απόδειξη της πίεσης που έχουν αρχίσει να υφίστανται την τελευταία εβδομάδα τα νοσοκομεία είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με αυτά, στις 27 Οκτωβρίου οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 ήταν 922, ενώ στις 5 Νοεμβρίου 1.503. Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα οι νοσηλευόμενοι στο διάστημα 27 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου αυξήθηκαν από 89 σε 397. Τα στοιχεία για τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας το ίδιο διάστημα είναι πιο ανησυχητικά καθώς από 12 αυξήθηκαν σε 63. Σημειώνεται ότι στην κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο, οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό ήταν 300, δηλαδή το ένα πέμπτο των ασθενών που νοσηλεύονται σήμερα.

Οι τετραψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων που καταγράφονται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ και οδηγούν τους ειδικούς σε μαύρες προβλέψεις για την περίπτωση που δεν ανασχεθεί. «Αν συνεχίζαμε με αυτόν το ρυθμό θα έπρεπε να υποδεχθούμε στα νοσοκομεία μας μέσα στις επόμενες 10 ημέρες παραπάνω από 1.000 συμπολίτες μας. Και από τους οποίους θα έπρεπε -με βάση τα στατιστικά- οι 150 τουλάχιστον να οδηγηθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αυτό το κύμα, λοιπόν, πρέπει να το ανακόψουμε. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τις οποίες προσθέτουμε στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, με αυτή την ταχύτητα μπορεί να γεμίσουν σε τρεις ή σε τέσσερις ημέρες», είπε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Τσιόδρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις