Πορεία του Πολυτεχνείου 2020: Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πορεία του Πολυτεχνείου 2020: Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Πορεία του Πολυτεχνείου 2020: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι για να βγει η χώρα από το καθεστώς lockdown τα κρούσματα πρέπει να πέσουν στα 300 ημερησίως – Τι θα γίνει με την πορεία του Πολυτεχνείου

05.11.2020 | 20:52

Πορεία του Πολυτεχνείου 2020: Υποχώρηση των κρουσμάτων στα 300 ημερησίως έθεσε ως προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από το lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ότι για να αρθεί το καθεστώς της αναστολής δραστηριοτήτων, το οποίο τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί, θα πρέπει να υπάρξει σημαντική υποχώρηση στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται ημερησίως, από τα περίπου 3.000 σήμερα στα 300. Παράλληλα, προανήγγειλε απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Διοργανωτές: Ναι στην πορεία του Πολυτεχνείου

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αναμένεται να εξελιχθεί η συγκέντρωση και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ επί του θέματος αναμένεται να υπάρξει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Οι διοργανωτές φέρονται αποφασισμένοι να πραγματοποιηθεί η πορεία, όπως ανελλιπώς συμβαίνει από το 1974 και μετά, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα κόμματα της αριστεράς, παρότι δεν έχουν λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις, αναμένοντας και την εξέλιξη της πανδημίας.

Ήδη αποφασίστηκε ότι ο εορτασμός και η πορεία θα γίνουν, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-74 (Σ.Φ.Ε.Α.) μετά από χθεσινή του συνεδρίαση. Στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. τονίζει πως “47 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία συνεχίζεται”! Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, “το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967-1974 στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 04/11/2020 αποφάσισε ομόφωνα: Καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973  και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία”. Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Χαλβατζής και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Τριανταφύλλου.

Exit mobile version