Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ: Επιμένει ο Ρεπουμπλικανός, νέο tweet
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ: Επιμένει ο Ρεπουμπλικανός, νέο tweet

Τραμπ - εκλογές ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το FOX, συγκεντρώνει 264 εκλέκτορες έναντι 214 του Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ: «Σταματήστε την καταμέτρηση», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των αμερικανικών εκλογών 2020. Τα βλέμματα, πλέον, στρέφονται σε τέσσερις πολιτείες, στις οποίες η καταμέτρηση συνεχίζεται. Ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το FOX, συγκεντρώνει 264 εκλέκτορες έναντι 214 του Ντόναλντ Τραμπ. Η ομάδα του Ρεπουμπλικανού, πάντως, εκφράζει την αισιοδοξία της, ενώ εχθές ο Μπάιντεν εξέφρασε την πεποίθηση πως στο τέλος θα είναι ο νικητής.

Το tweet Τραμπ

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ με τους 214 εκλέκτορες διεκδικεί νίκη σε τρεις πολιτείες όπου είτε το αποτέλεσμα δεν είναι ακόμη σαφές είτε το Fox News Decision Desk έχει προβλέψει ότι ο Μπάιντεν θα κερδίσει.

Η ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, ο Τζο Μπάιντεν έκανε μια ανάρτηση στο twitter με την οποία στέλνει το μήνυμα ότι «κάθε ψήφος πρέπει να μετρηθεί»

Εκλογές ΗΠΑ: Πού βρίσκεται η καταμέτρηση σε 4 κρίσιμες Πολιτείες

Το CNNi καταγράφει το σημείο στο οποίο βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων σε 4 Πολιτείες στις οποίες κρίνεται το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.
Αριζόνα: Ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί ένα προβάδισμα 69.000 ψήφων. Τα αποτελέσματα από την κομητεία Maricopa περιόρισαν το προβάδισμά του κατά 10.000 ψήφους. Στη συγκεκριμένη κομητεία απομένουν να καταμετρηθούν 275.000 ψήφοι. Επίσης απομένουν 46.000 ψήφοι στην κομητεία Pima, η οποία πρόσκειται στους Δημοκρατικούς.

Τζόρτζια: Τα αποτελέσματα από την κομητεία Fulton, στην περιοχή της Ατλάντα, περιόρισαν το προβάδισμα του Τραμπ. Απομένουν ακόμα 7.654 ψήφοι να καταμετρηθούν. Αναμένεται ότι ο Τραμπ θα ζητήσει επανακαταμέτρηση.

Νεβάδα: Ο Μπάιντεν προηγείται με 8.000 ψήφους. Αναμένονται τα αποτελέσματα της κομητείας Clark, όπου ανήκει το Λας Βέγκας και είναι η μεγαλύτερη της πολιτείας.

Πενσυλβάνια: Απομένουν προς καταμέτρηση 750.000 επιστολικές ψήφοι. Προβάδισμα έχει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις