Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάκολο Ηλείας – Τούρκοι: «Κυνηγημένοι» από τον Ερντογάν, στελέχη PKK σε σκάφος μεταναστών
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάκολο Ηλείας – Τούρκοι: «Κυνηγημένοι» από τον Ερντογάν, στελέχη PKK σε σκάφος μεταναστών

Κατάκολο Ηλείας - Τούρκοι: Καταδιωκόμενοι του καθεστώτος Ερντογάν, Τούρκοι αστυνομικοί και στελέχη του PKK σε σκάφος μεταναστών

Κατάκολο Ηλείας – Τούρκοι: Συναγερμός σήμανε στην Κρατική Ασφάλεια, καθώς σε λέμβο μεταναστών που έφτασε στο Κατάκολο Ηλείας επέβαιναν κατά δήλωσή τους 20 Τούρκοι αστυνομικοί, 10 Κούρδοι του PKK, πανεπιστημιακοί, βουλευτής κι ένας δημοσιογράφος, άπαντες κυνηγημένοι από το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία. Οι πολιτικοί πρόσφυγες, μιας κι αναμένεται να αιτηθούν πολιτικού ασύλου, ήρθαν στην Ελλάδα με το αλιευτικό σκάφος “NEMO”.

Οπως αναφέρει το ilialive που αποκαλύπτει την είδηση, η παρουσία στελεχών της ΕΥΠ ανάμεσα στους Λιμενικούς στο Κατάκολο για δεύτερη φορά, φανερώνει πως οι ελληνικές Αρχές περνούν από «κόσκινο» τις λέμβους των μεταναστών που εντοπίζονται σε Αιγαίο και Ιόνιο. Δεν είναι μόνο οι διακινητές που ερευνώνται σε κάθε τέτοιο σκάφος, αλλά και οι επιβάτες που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολίτες της «άσπονδης» γειτόνισσας Τουρκίας.

Μεταξύ των 65 επιβατών, είναι 20 Τούρκοι αστυνομικοί – «Γκιουλενιστές» όπως λένε στην χώρα τους και 10 Κούρδοι του PKK, που θέλησαν μαζί με μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ (κυρίως κουρδικής καταγωγής και αυτοί), να διαφύγουν στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Δείτε ακόμη
«Να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές το τουρκικό Barbaros» απαιτεί η Κύπρος
Ο ICAO «αδειάζει» την Τουρκία: Καμία αλλαγή στις αρμοδιότητες της Αθήνας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο
Ο Ακάρ προκαλεί «κομπάζοντας» για την ετοιμότητα του στόλου, την ώρα που οι Τούρκοι… κόβουν το κρέας
Oruc Reis: Άνευ όρων διάλογο με την Ελλάδα ζητά η Τουρκία
Επέκταση στα 12 μίλια: «Κλείνουν» οι κόλποι σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις