ΠΑΟ – Αλαφούζος: “Ατύχημα ο ΠΑΟ”!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟ – Αλαφούζος: “Ατύχημα ο ΠΑΟ”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

ΠΑΟ - Αλαφούζος: “Δεν επέλεξα να ασχοληθώ, τη δουλειά μου, την επέλεξα” - Τι είπε για το ποδόσφαιρο, τη διαφθορά, την αποχώρηση από τον ΠΑΟ

05.11.2020 | 16:38

ΠΑΟΑλαφούζος: Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξή του, την πρώτη μετά το 2017! Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενώ, τόνισε πως η ενασχόληση του με τους «πράσινους» ήταν ένα λάθος. Ακόμα, ανέφερε πως πολλοί ασχολούνται με το ποδόσφαιρο για να κερδίζουν πρωταθλήματα κάθε χρόνο και να κερδίζουν χρήματα. 

Οταν ο Γιάννης Αλαφούζος ρωτήθηκε τι τον αγχώνει περισσότερο η ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού ή η ενασχόληση με τη ναυτιλιακή οικογενειακή επιχείρηση ειπε:  “Φυσικά, το να έχω τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς. Η ανάμειξη μου στον Παναθηναϊκό ήταν ατύχημα. Η ενασχόληση με τη ναυτιλιακή, όχι. Την επέλεξα τη δουλειά μου”.

ΠΑΟ – Αλαφούζος: Για τα φράγκα του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οσον αφορά σε παλαιότερη δήλωση ότι θα έφευγε από τον Παναθηναϊκό, επειδή τα προβλήματα ήταν τόσο βαθιά που δεν φτιάχνονταν, ειπε: “Τα τελευταία 2-3 χρόνια τα πράγματα πάνε καλύτερα. Αλλά τα τελευταία 15-20 χρόνια υπήρχε μεγάλη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα γήπεδα ήταν γεμάτα κόσμο στα τέλη του ’90 και στις αρχές του 2000, αλλά την τελευταία δεκαετία τα γήπεδα είναι άδεια γιατί κανένας δεν εμπιστεύεται τα αποτελέσματα. Οι διαιτητές ήταν κακοί κ.α. Την τελευταία τριετία έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους και όλα έχουν βελτιωθεί. Ευτυχώς, το ποδόσφαιρο έχει γίνει πιο διαχειρίσιμο στην Ελλάδα”.

Διευκρινίζοντας αν εννούσε για στημένα στο στοίχημα, υπογράμμισε: “Όχι. Πρώτα απ’ όλα ήταν η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για παράδειγμα στα τηλεοπτικά, οι 3-4 μεγάλες ελληνικές ομάδες κερδίζουν από 5 μέχρι 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ανάλογα τη θέση τους. Η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποφέρει 30 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα, κέρδη από τα εισιτήρια, υπεραξία στους παίκτες που θα πουλήσεις. Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι επιχειρούσαν να κερδίσουν το πρωτάθλημα κάθε χρόνο, για να κερδίσουν χρήματα. Αυτό έχει συμβεί και αυτές οι ομάδες ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικές από τις άλλες. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Πριν μία δεκαετία ξέσπασε και η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οπότε αυτό προκάλεσε περαιτέρω μείωση των εσόδων από τη διαφήμιση, τους χορηγούς. Αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει πολύ το ποδόσφαιρο”.

Δείτε ακόμη:

Μάχες για την πρόκριση σε τέσσερις ομίλους του Champions League
“Φοβισμένοι στην αρχή, Ολυμπιακός στην επανάληψη”
Σκέψεις για ανάθεση του Euro στην ΟΥΕΦΑ σύμφωνα με την “Parisien”
Exit mobile version