Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λοκντάουν Θεσσαλονίκη: Λίγοι στους δρόμους, αυξημένοι οι έλεγχοι
ΕΛΛΑΔΑ

Λοκντάουν Θεσσαλονίκη: Λίγοι στους δρόμους, αυξημένοι οι έλεγχοι

Λοκντάουν Θεσσαλονίκη: Υπό βροχή η «πρεμιέρα» της Θεσσαλονίκης στο lockdown

Λοκντάουν Θεσσαλονίκη: Λιγοστές είναι οι μετακινήσεις τόσο των πεζών, όσο και των ΙΧ στη βροχερή σήμερα Θεσσαλονίκη, η οποία θυμίζει έρημη πόλη από τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και επιβλήθηκε το lockdown. Με δεδομένο ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά, περισσότερο από άνετα διεξάγεται η κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, μολονότι νωρίτερα σημειώθηκε αυξημένη κίνηση (στις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία), καθώς όσοι επέλεξαν να μετακινηθούν, προτίμησαν το ιδιωτικό τους όχημα.

Αισθητά βελτιωμένη από άποψης συνωστισμού είναι και η εικόνα σήμερα στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, ενώ η μεγαλύτερη ζήτηση από πλευράς του επιβατικού κοινού καταγράφηκε προς το κέντρο της πόλης. Η πληρότητα, άλλωστε, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται για την περίπτωση του lockdown στη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να υπερβεί το 65% στα μέσα μαζικής μεταφοράς (δηλαδή στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ), ακόμη και αν το ποσοστό αυτό μοιάζει ουτοπικό σε σχέση με τους ελάχιστους επιβάτες που επιβιβάστηκαν στις γραμμές από το πρωί.

Τι γίνεται με τα λεωφορεία του «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης»

Σε περίπτωση, ωστόσο, που κατά τη διάρκεια της ημέρας εμφανιστεί αυξημένη κίνηση στα λεωφορεία του «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης», τότε οι οδηγοί τους υποχρεούνται να ενεργοποιήσουν τη φωτεινή επιγραφή «πλήρες» αποτρέποντας τυχόν απόπειρα συνωστισμού. Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και μετά από την αποστολή sms στο 13033, γεγονός που ώθησε τις αστυνομικές Αρχές σε εκτεταμένους ελέγχους από νωρίς το πρωί.

Παρότι με το… καλημέρα, οι άνδρες της ΕΛΑΣ προτίμησαν τις συστάσεις από τα πρόστιμα, δίνοντας έτσι κάποιο περιθώριο προσαρμογής στην νέα κατάσταση, 20 ελεγκτικά κλιμάκια έχουν λάβει θέσεις από τα ξημερώματα σε πύλες εισόδου και εξόδου της πόλης, ώστε να αποτραπεί κάθε πιθανή προσπάθεια παραβίασης της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού. Την ανατολική έξοδο της πόλης προς Χαλκιδική επιτηρεί κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στη συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και Βούλγαρη (κάτω από την αερογέφυρα), εποπτεύοντας την οδό διαφυγής προς τη Χαλκιδική. Συνθήκες lockdown επικράτησαν ήδη από τις πρώτες βραδινές ώρες χθες και ενώ είχαν γίνει γνωστές οι κυβερνητικές προθέσεις για «αποκλεισμό» της Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες να εκκενώνουν σχεδόν την περιοχή πέριξ του Λευκού Πύργου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις