Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 3/11: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 3/11: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 3/11: 13 νέοι θάνατοι - 542 κρούσματα στην Αττική και 595 στη θεσσαλονίκη - 108 στη Ροδόπη και 106 στην Λάρισα - 22 κρούσματα συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας- Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε γηροκομείο στα Ιωάννινα - «Οι ΜΕΘ που εξαγγέλθηκαν στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σχεδόν γεμίσει» - «Δεν αποκλείουμε και τρίτο κύμα πανδημίας» προειδοποιεί η Παγώνη

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 3/11: Σήμερα ανακοινώθηκαν 2166 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες. 4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σοκ στα Ιωάννινα – Όλοι οι ηλικιωμένοι γηροκομείου θετικοί στον κορονοϊό

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε γηροκομείο στα Ιωάννινα. Οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ θετικοί στη νόσο βρέθηκαν και εργαζόμενοι. Ο ιδιοκτήτης του Γηροκομείου απηύθυνε έκκληση μέσω του epiruspost.gr, επισημαίνοντας ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος για τη μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο, την ώρα που παραμένουν χωρίς περίθαλψη και φροντίδα. Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων του ιδιωτικού κέντρου φροντίδας των ηλικιωμένων έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση. «Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο.

Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία. Μέχρι στιγμής, από τους 56 θετικούς, 21 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να καλύψει μέρος των αναγκών τους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει είναι υπερήλικες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

«Οι ΜΕΘ που εξαγγέλθηκαν στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σχεδόν γεμίσει»

Την απόγνωση των γιατρών για την εξέλιξη της αντιμετώπισης της πανδημίας μετέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα μιλώντας στην εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3.

Η κα Κατσίμπα επισήμανε ότι οι 43 επιπλέον ΜΕΘ που εξαγγέλθηκαν για τη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σχεδόν γεμίσει και ότι για να δημιουργηθούν αυτές οι ΜΕΘ μεταφέρθηκαν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές. Επιπλέον και τα απλά κρεβάτια με ασθενείς covid είναι πλήρη και για να νοσηλευθούν επιπλέον ασθενείς χρησιμοποιούνται κρεβάτια άλλων κλινικών που στερούνται από τους υπόλοιπους ασθενείς.

Παγώνη για κορονοϊό: «Δεν αποκλείουμε και τρίτο κύμα πανδημίας»

Τα 2.000 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού τα περιμέναμε τέλος Νοέμβρη και ήρθαν νωρίτερα γεγονός που μας φοβίζει και όχι μόνο αυτό αλλά και το δεύτερο κύμα πανδημίας δεν ξέρουμε αν θα είναι και το τελευταίο, ανέφερε σήμερα σχετικά με τον κορονοϊό η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη. Τα κρούσματα, ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτών που νοσηλεύονται με Covid-19 στις κλινικές, καθώς και ο αριθμός θανάτων αυξήθηκαν. Άρα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες Νοέμβριο – Φεβρουάριο, που θα είναι οι πιο δύσκολοι, τόνισε η κα. Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τα χειρουργεία και τις επεμβάσεις των No-Covid ασθενών η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε πως «για εμάς του ιατρούς δεν υπάρχουν μόνο ασθενείς με Covid-19, αλλά και οι No-Covid, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετηθούν, να λύσουν τα προβλήματα τους και να χειρουργηθούν. Σαν ΕΙΝΑΠ εισηγηθήκαμε τα χειρουργεία στην Αττική προς το παρόν να μην κλείσουν. Ήρθαμε σε επαφή με τις δύο ΥΠΕ ( Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής), ενημερώσαμε και το Υπουργείο Υγείας και αυτή τη στιγμή τα χειρουργεία στα νοσοκομεία της Αττικής συνεχίζονται κανονικά για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να εγχειριστούν. Ένα τακτικό χειρουργείο μπορεί να γίνει και επείγον στο μέλλον, επομένως θα εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς γίνεται αυτή την περίοδο, τώρα που μπορούμε, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των χειρουργείων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις