Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δείκτης μεταδοτικότητας Ελλάδα: Αυξήθηκε στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Δείκτης μεταδοτικότητας Ελλάδα: Αυξήθηκε στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Δείκτης μεταδοτικότητας Ελλάδα: Αυξήθηκε ο δείκτης μεταδοτικότητας R - Στην Αττική είναι 1,3 και 2,4 στη Θεσσαλονίκη

Δείκτης μεταδοτικότητας Ελλάδα: Αρνητικά είναι τα νέα για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς η πορεία της πανδημίας μοιάζει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο δείκτης μεταδοτικότητας R έχει αυξηθεί και έχει ξεπεράσει το 1 και πιο συγκεκριμένα στην Αττική είναι στο 1,3 και στη Θεσσαλονίκη στο 2,4. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του καναλιού, οι περιοχές που κινδυνεύουν να είναι οι επόμενες που θα εφαρμοστεί το lockdown είναι οι: Ροδόπη, Λάρισα, Δράμα. Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.166 κρούσματα και 13 νέους θανάτους.

Κοντοζαμάνης: «Θεωρώ αδιανόητο ότι υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται ότι μένουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ»

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Yγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης σε όσους αναφέρουν ότι μένουν ασθενείς με Covid-19 εκτός ΜΕΘ, κάνοντας λόγο για ψέματα, συκοφαντίες και προσβολή των επαγγελματιών Yγείας.

«Θεωρώ αδιανόητο ότι υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται ότι μένουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ και όποιος το κάνει αυτό σίγουρα δεν έχει σχέση με το Σύστημα Υγείας και βεβαίως αυτά που διατυπώνει είναι ψέματα και συκοφαντίες.

Μειώνει την προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε όλοι και βεβαίως προσβάλλει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές που αυτήν τη στιγμή δίνουν τη μάχη με την πανδημία», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας.

Εξήγησε ότι η διασωλήνωση είναι μία ιατρική πράξη για την οποία αποφασίζει ο γιατρός, «δεν αποφασίζει η κυβέρνηση, ούτε το υπουργείο Υγείας. Ας αφήσουμε την ιατρική κοινότητα να κάνει τη δουλειά της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις