Σεισμός στην Σάμο: Τι αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ

ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Σάμο: Τι αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Σεισμός στην Σάμο: «Υδάτινες μάζες κατακλύζουν τα σοκάκια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Bild. «Νεκροί και τραυματίες σε Τουρκία και Ελλάδα. Σεισμός ισχύος 7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της

31.10.2020 | 17:26

Σεισμός στην Σάμο: Για «ισχυρό σεισμό στην δυτική Τουρκία και στην Ελλάδα» κάνει λόγο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Το έδαφος σείστηκε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ισχυρός σεισμός προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Αιγαίο αλλά και τσουνάμι στη Σάμο». «Υδάτινες μάζες κατακλύζουν τα σοκάκια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Bild. «Νεκροί και τραυματίες σε Τουρκία και Ελλάδα. Σεισμός ισχύος 7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της. «Καταστροφή σε Σμύρνη και Σάμο. Νεκροί και τραυματίες μετά από σεισμό στο Αιγαίο» είναι ο τίτλος στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV. Όπως επισημαίνεται, «η ΕΕ και το ΝΑΤΟ πρόσφεραν βοήθεια και στις δυο χώρες ενώ η Ελλάδα προσφέρθηκε να βοηθήσει την Τουρκία που έχει πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό».

«Τουλάχιστον 14 νεκροί σε Τουρκία και Ελλάδα» είναι ο τίτλος ανάρτησης στην Süddeutsche Zeitung, που σημειώνει: «Πάνω από 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό ισχύος 6,6 βαθμών. Κτίρια καταστράφηκαν ενώ τα νερά κατέκλυσαν τις ακτές. Οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα συντρίμμια συνεχίζονται. Ειδικοί προειδοποιούν και για νέο τσουνάμι». Η Frankfurter Rundschau παρατηρεί: «Τσουνάμι μετά από σεισμό στη Μεσόγειο. Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Ελλάδα». O ειδησεογραφικός ιστότοπος t-online αναφέρει: «Κατεστραμμένες πολυκατοικίες, απεγνωσμένοι διασώστες και ένα τσουνάμι. Στο ανατολικό Αιγαίο ένας ισχυρός σεισμός προκάλεσε καταστροφή. Στην Τουρκία και στο ελληνικό νησί της Σάμου υπάρχουν νεκροί».

Exit mobile version