Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υδροπονική κάνναβη: Νέα “εργαστήρια” στο Περιστέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Υδροπονική κάνναβη: Νέα “εργαστήρια” στο Περιστέρι

Υδροπονική κάνναβη: Λίγες μόλις ημέρες από την ανακάλυψη μετά από έφοδο κατοικίας στους Θρακομεκεδόνες

Υδροπονική κάνναβη: Απ’ έξω τυπικές, μεγάλης έκτασης κατοικίες κι από μέσα εργαστήρια καλλιέργειας κάνναβης με την υδροπονική πρακτική, αυτή του κλειστού χώρου με δυνατές λάμπες, συστήματα εξαερισμού και άλλα σύνεργα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγες μόλις ημέρες από την ανακάλυψη μετά από έφοδο κατοικίας στους Θρακομεκεδόνες, όπου στα ευρύχωρα δωμάτια δύο άνδρες και μια γυναίκα, καλλιεργούσαν σε γλάστρες πάνω από 150 φυτά κάνναβης, αποφεύγοντας τις ανοιχτές φυτείες, που εντοπίζονται πιο εύκολα, μια πανομοιότυπη υπόθεση ήρθε στο φως. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν στην περιοχή του Περιστερίου έναν 52χρονο αλλοδαπό, για παράβαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και περί Όπλων.

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, «στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης διά της υδροπονικής μεθόδου και διασταύρωσης στοιχείων, εντοπίστηκε και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του συλληφθέντα, καθώς και οικία στο Περιστέρι εντός της οποίας είχε εγκαταστήσει τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια». Ενώ και στην περίπτωση των Θρακομακεδόνων, τρία ήταν τα εγκατεστημένα εργαστήρια, η Αστυνομία προσθέτει ότι όπως εξακριβώθηκε, ο 52χρονος, πέραν της καλλιέργειας, δραστηριοποιείτο και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων προϊόντων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου.

Σε έρευνα στην οικία, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

236 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 945 γραμμ. αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης, 5.900 γραμμ. κλώνων κάνναβης, 6.500 γραμμ. φύλλων και υπολειμμάτων κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, εξοπλισμός τριών εργαστηρίων, υδροπονικής καλλιέργειας, δενδρυλλίων κάνναβης, 2 πιστόλια με 10 φυσίγγια, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τα χρηματικά ποσά των 900 ευρώ και 1.000-δολαρίων και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις