Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 5G Eλλάδα νέα: Τι φέρνει από το 2021
ΕΛΛΑΔΑ

5G Eλλάδα νέα: Τι φέρνει από το 2021

5G Eλλάδα νέα: Μέσα στο 2021, ένα σημαντικο κομμάτι της χώρας θα έχει κάλυψη 5G - Η υιοθέτησή του θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας - Αναλυτικά τα οφέλη του

5G Eλλάδα νέα: Σε ρυθμούς 5G θα ξεκινήσει να τρέχει από τις αρχές του νέου έτους η χώρα μας, με τη δημοπράτηση του φάσματος 5ης γενιάς να ολοκληρώνεται, με βάση το χρονοδιάγραμμα, πριν το τέλος του έτους. Από την πλευρά τους, οι τρείς εταιρείες, Cosmote, Vodafone Eλλάδος και Wind Ελλάς οι οποίες χθες κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής για όλες τις φασματικές περιοχές (ήτοι 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz) στη διαγωνιστική διαδικασία που θα διεξαχθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων με σκοπό τη χορήγηση φάσματος για την ανάπτυξη δικτύων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς έχουν ήδη δηλώσει ότι θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την παροχή υπηρεσιών από τους πρώτους μήνες του 2021.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολιτείας και των παρόχων, μέσα στο 2021, ένα σημαντικο κομμάτι της χώρας θα έχει κάλυψη 5G. Οσον αφορά τα οφέλη από την υιοθέτηση του 5G που θα έρθει σταδιακά στη χώρα, τα επόμενα χρόνια, μία καταγραφή επιχειρεί στο τελευταίο της ενημερωτικό η Wind με βάση και σχετικές έρευνες με πηγές από την Κομισιόν, την ΕΥ, την Accenture, την UBS, κα..

Τα οφέλη στην Ελλάδα

Για την Ελλάδα, η υιοθέτηση του 5G θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 4,18 δισ. δολάρια (περί τα 3,56 δισ. ευρώ, +1,2%) το χρονικό διάστημα 2022 – 2028. Σε περίπτωση συνεργασίας των παρόχων για την ανάπτυξη του δικτύου, η αύξηση του ΑΕΠ μπορεί να αγγίξει τα 6,27 δισ. δολάρια (~5,34 δισ. ευρώ). Αναφορικά με την απασχόληση, το 5G αναμένεται να δημιουργήσει 31.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας έως το 2028, ενώ σε περίπτωση συνεργασίας για την ανάπτυξη του δικτύου, η αύξηση της απασχόλησης μπορεί να φτάσει τις 46.000 νέες θέσεις.

Ως αποτέλεσμα, με βάση τις έρευνες, η τεχνολογία 5G θα είναι σε θέση, όχι μόνο να εξελίξει τις υπάρχουσες επικοινωνίες αλλά και να επιτρέψει καινοτόμες εφαρμογές και πρωτοποριακά επιχειρηματικά μοντέλα με αποτέλεσμα τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και σημαντική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ. Οι γνώσεις των ελληνικών εταιρειών σχετικά με το 5G, είναι εξαιρετικά υψηλές και οι εταιρείες αναγνωρίζουν ότι η τεχνολογία θα επιφέρει σημαντικά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις