Σεισμός στη Σάμο: Ο Παπαζάχος προειδοποιεί για μεγάλη σεισμική ακολουθία το επόμενο 48ωρο

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη Σάμο: Ο Παπαζάχος προειδοποιεί για μεγάλη σεισμική ακολουθία το επόμενο 48ωρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Σεισμός στη Σάμο: Ο κ. Παπαζάχος επεσήμανε πως οποιοδήποτε κτίσμα παρουσιάζει την οποιαδήποτε βλάβη ή εμφανίζει έστω και υποψία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ή να κατοικηθεί μέχρι να ελεγχθεί και οι κάτοικοι πρέπει να ακούνε μόνο την υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους και την πολιτεία.

30.10.2020 | 16:30

Σεισμός στη Σάμο: Θα έχει μεγάλη σεισμική ακολουθία το επόμενο 48ωρο και σίγουρα την επόμενη βδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαζάχος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Είναι ένας πολύ μεγάλος σεισμός μεγαλύτερος του αρχικού ανακοινωθέν της τάξεως 6,8 – 6,9 βόρειας της Σάμου» σημείωσε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε πως θα έχει μεγάλη σεισμική ακολουθία το επόμενο 48ωρο και σίγουρα την επόμενη βδομάδα και αν και μακρότερου μεγέθους οι μετασεισμοί αυτοί μπορεί να έχουν επίσης σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή της Σάμου.

Ο κ. Παπαζάχος επεσήμανε πως οποιοδήποτε κτίσμα παρουσιάζει την οποιαδήποτε βλάβη ή εμφανίζει έστω και υποψία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ή να κατοικηθεί μέχρι να ελεγχθεί και οι κάτοικοι πρέπει να ακούνε μόνο την υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους και την πολιτεία. «Αυτή την στιγμή μας νοιάζουν οι προεκτάσεις του ήδη υπάρχοντος ρήγματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ υπογράμμισε πως όταν έχουμε ισχυρές δονήσεις πρέπει να αποφεύγονται οι ακτές.

Τσελέντης: Έχει καταγραφεί ήδη ένα μικρό τσουνάμι

Έχει καταγραφεί ήδη ένα μικρό τσουνάμι στην Σάμο σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος γεωδυναμικού ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.  Όπως ο ίδιος ανέφερε «πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Έγινε σε ένα πολύ γνωστό ρήγμα βορειοδυτικά της Σάμου. Δυστυχώς είχε μικρό εστιακό βάθος και λέω δυστυχώς γιατί ένας τόσο μεγάλος σεισμός σε μικρό εστιακό βάθος θα μας δώσει για πολλές μέρες ίσως και εβδομάδες και μήνες ισχυρούς μετασεισμούς της τάξεως 6,3 – 6,4 και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Για ήδη επιβαρυμένες κατασκευές μπορεί να έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσελέντης επεσήμανε πως ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει κατασκευές που ήδη έχουν υποστεί ζημιές καθώς και τις παραλίες.

Δείτε ακόμα:

Σκορδίλης: Η προϊστορία του χώρου έχει δώσει ισχυρά γεγονότα

Σεισμός στη Σάμο – Ζημιές σε κτήρια και στη Χίο

Exit mobile version