Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Σάμος τώρα: Ζημιές σε κτίρια, κατέρρευσε τμήμα εκκλησίας
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Σεισμός Σάμος τώρα: Ζημιές σε κτίρια, κατέρρευσε τμήμα εκκλησίας

Σεισμός Σάμος τώρα: Η ισχυρότατη δόνηση έγινε αισθητή στην Αλβανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία - Στους δρόμους οι κάτοικοι της Σάμου - Κατέρρευσαν κτίρια στη Σμύρνη

Σεισμός Σάμος τώρα: Μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια προκάλεσε ο σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους του νησιού από το σεισμό στη Σάμο έχουν πέσει προσόψεις κτιρίων και η θάλασσα έχει βγει έξω στο λιμάνι. Κάτοικος του νησιού μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι την ώρα του σπιτιού έσπαγαν γυαλικά, καθρέφτες, ενώ σύμφωνα με τον Γιώργο Αυτιά ο οποίος κατάγεται από τη Σάμο και μίλησε με ανθρώπους από το νησί έχει καταρρεύσει κομμάτι της εκκλησίας στο Καρλόβασι.

Μερικά λεπτά αργότερα, σημειώθηκε δεύτερος σεισμός 4,6 Ρίχτερ, 15χλμ νοτιοανατολικά της Ικαρίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί μέχρι στιγμής καμία κλήση για εγκλωβισμένο άτομο ή παροχή βοήθειας, ωστόσο βρίσκονται σε επιφυλακή.

Οπως δήλωσε στον Σκάι ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τσουνάμι και συμβούλευσε τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών να αποφεύγουν τα παράλια.

Σάμος: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, σαν τσουνάμι

Στο βίντεο που ανέβασε στο facebook κάτοικος του νησιού τα νερά της θάλασσας βγήκαν στη στεριά και πλημμύρισαν τους δρόμους σαν τσουνάμι.

Σεισμός Σάμος: Καταρρεύσεις στην Τουρκία

Έντονα αισθητός στην Τουρκία έγινε ο σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ιδιαίτερα ταρακούνησε τη Σμύρνη, το Μπαλίκεσιρ, το Αϊδίνιο ενώ έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ όπως φαίνεται από τα βίντεο που δημοσιεύονται στα κοινωνικά μέσα πολλά κτήρια κατέρρευσαν.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, στην πόλη της Σμύρνης οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους.

Μετά τον σεισμό, σημειώθηκαν μετασεισμοί μεγέθους 4,1, 4,2 και 4,8.

Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη

Λόγω του σεισμού στη Σάμο, το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν θα μεταδοθεί στις 15.00.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις