Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Σάμος – Σεισμός: Δραματική είδηση για δύο παιδιά
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Σάμος – Σεισμός: Δραματική είδηση για δύο παιδιά

Νεκροί Σάμος - Σεισμός: Πρόκειται για μαθητές γυμνασίου - Το αγόρι ανασύρθηκε νεκρό - Κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών και το κορίτσι - Στην Αθήνα μεταφέρεται τρίτο παιδί, με βαριά κατάγματα

Νεκροί Σάμος – Σεισμός: Νεκροί είναι δύο μαθητές, ηλικίας 17 και 15 ετών, που καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε στη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 6,7 ρίχτερ στη Σάμο. Το αγόρι  ανασύρθηκε νεκρό, ενώ λίγη ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε και το δεύτερο, ένα κορίτσι. Παράλληλα, έχει ζητηθεί αεροδιακομιδή, ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ένα τρίτο παιδί, 14 ετών που έχει βαριά κατάγματα. Το τρίτο παιδί τραυματίσθηκε σε άλλο σημείο από εκείνο της τραγωδίας με τα δύο νεκρά παιδιά.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο νοσοκομείο της Σάμου έχουν διακομισθεί συνολικά οκτώ τραυματίες, ενώ στο Κέντρο Υγείας του Καρλοβασίου άλλοι 11 τραυματίες.

Τουρκία: Έξι νεκροί και 200 τραυματίες από τον σεισμό

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν στην Τουρκία, βάσει νεότερου απολογισμού, από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου και προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στη επαρχία της Σμύρνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Κατά τις τουρκικές αρχές και όπως αναφέρει το Reuters, ένα από τα θύματα πνίγηκε.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ δήλωσε πως περίπου 20 κτίρια κατέρρευσαν στην επαρχία. Ο κυβερνήτης της Σμύρνης δήλωσε πως 70 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων. Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε κάνει λόγο για έξι κτίρια τα οποία κατέρρευσαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις