Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα μέτρα- εστίαση: Ποια είναι τα νέα δεδομένα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα- εστίαση: Ποια είναι τα νέα δεδομένα

Νέα μέτρα- εστίαση: Τα δεδομένα στην εστίαση αναμένεται να αλλάξουν για ακόμη μία φορά

Νέα μέτρα- εστίαση: Σε νέα δραστικά μέτρα προχωρά η κυβέρνηση με στόχο την μείωση της διασποράς του κορονοϊού που καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη στα χέρια του τις εισηγήσεις των ειδικών και στην καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη που αναμένεται να έχει με την ηγεσία του υπουργείου Yγείας, τον ΕΟΔΥ και τον Σωτήρη Τσιόδρα θα συζητηθούν τα τελευταία δεδομένα. Σε αυτή την σύσκεψη θα “κλειδώσουν” οι νέοι περιορισμοί που θα επιβληθούν και τους οποίους θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Έτσι τα δεδομένα στην εστίαση αναμένεται να αλλάξουν για ακόμη μία φορά. Στις περιοχές που μπήκαν στο «κόκκινο», τα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες κατεβάζουν ρολά και θα επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through.  Από εκεί και πέρα οι εισηγήσεις των ειδικών τις προηγούμενες μέρες ήταν για νέους περιορισμούς στο ωράριο των εστιατορίων, καφέ και μπαρ για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3, όπως η Αττική, ώστε να κλείνουν νωρίτερα, ενδεχομένως στις 9 ή τις 10 το βράδυ. Επιπρόσθετα, είναι πολύ πιθανό να απαγορευτεί η παρουσία πελατών στο εσωτερικό των καταστημάτων, με αποτέλεσμα να μπορούν να παραμείνουν ανοικτά μόνον όσα διαθέτουν εξωτερικό χώρο. Οι ανακοινώσεις ωστόσο σχετικά με το τι θα ισχύσει τελικά για εστιατόρια και καφετέριες στην πρωτεύουσα, αναμένονται σήμερα.

Μάσκα παντού σε όλη τη χώρα -Τι θα ισχύσει με την απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών

Στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών μετά τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο «τουρισμός της νυχτερινής ζωής», καθώς η μετακίνηση για διασκέδαση σε όμορους δήμους με λιγότερα περιοριστικά μέτρα λόγω χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου οδήγησε στην εξάπλωση του ιού σε πολλές περιφέρειες, με πιο χαρακτηριστική αυτή των Σερρών. Ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καλύπτει και αυτές τις μετακινήσεις.

Δεδομένη θεωρείται η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη, και η αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις