Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Λάρισα: 19 κρούσματα σε δύο ψυχιατρικές κλινικές
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Λάρισα: 19 κρούσματα σε δύο ψυχιατρικές κλινικές

Κορονοϊός Λάρισα: Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε δύο ιδιωτικές, ψυχιατρικές κλινικές στη Λάρισα,

Κορονοϊός Λάρισα: Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε δύο ιδιωτικές, ψυχιατρικές κλινικές στη Λάρισα, γεγονός που έχει «ταρακουνήσει» τις υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, όπως γράφει το larissanet.gr,  στη μία περίπτωση ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 15 και αφορά 7 εργαζομένους και 8 τροφίμους και στην άλλη περίπτωση έχουν καταγραφεί 5 κρούσματα, 1 αφορά εργαζόμενο και 4 τρόφιμους εκ των οποίων ένας 65χρονος απεβίωσε. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι έως τώρα τα κρούσματα σε εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στη Λάρισα φτάνουν τα 10. Παράλληλα, έχει εντοπιστεί κρούσμα και σε Λαρισαία αθλήτρια.

Ποιες περιοχές της Αττικής έχουν τα περισσότερα κρούσματα

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στα κρούσματα της Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας και σε δήμους στα δυτικά, εμφανίζεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με όσα παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Star Συγκεκριμένα, περιοχές όπως η Πατησίων, η πλατεία Κυψέλης και το Μοναστηράκι εμφανίζονται ως «κόκκινες» γειτονιές.

Στα «κόκκινα», ωστόσο, βρίσκονται και περιοχές στα δυτικά, ιδιαίτερα το Περιστέρι, η Πετρούπολη και το Ιλιον, με τους επιστήμονες να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους. Είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν rapid tests στο κέντρο του δήμου Περιστερίου και μέσα σε 48 ώρες εντόπισαν συνολικά 78 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 31 έτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις