Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση στη Νίκαια – Γαλλία: Τα τελευταία λόγια της γυναίκας που αποκεφαλίστηκε
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στη Νίκαια – Γαλλία: Τα τελευταία λόγια της γυναίκας που αποκεφαλίστηκε

Επίθεση στη Νίκαια - Γαλλία: Συγκλονιστικά είναι τα τελευταία λόγια της γυναίκας που έπεσε νεκρή μετά την τρομοκρατική επίθεση του ακραίου ισλαμιστή στη Νίκαια της Γαλλίας

Επίθεση στη Νίκαια – Γαλλία: Παγκόσμιο σοκ για άλλη μία φορά προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση ακραίου ισλαμιστή στη Γαλλία, ο οποίος αποκεφάλισε γυναίκα στη Νίκαια. Ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι σήμερα τρεις ανθρώπους στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, είναι ένας Τυνήσιος ηλικίας 21 ετών, ο οποίος έφθασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με μια “πηγή προσκείμενη στην υπόθεση”, ονομάζεται Μπραχίμ Αουσάουι. Έφθασε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Λαμπεντούζα όπου τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές, προτού κληθεί να εγκαταλείψει την ιταλική επικράτεια και αφεθεί ελεύθερος, συμπληρώνεται. Βρισκόταν στη Γαλλία από τις αρχές Οκτωβρίου.

Τα τελευταία λόγια της γυναίκας που έπεσε νεκρή

Συγκλονιστικά είναι τα τελευταία λόγια της γυναίκας που έπεσε νεκρή μετά την τρομοκρατική επίθεση του ακραίου ισλαμιστή, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Star. “Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ”, είπε λίγο πριν ξεψυχήσει η γυναίκα που ήταν το τρίτο θύμα του φανατικού Ισλαμιστή, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στην εκκλησία.

Βλέποντας τους περαστικούς να τρέχουν κοντά της για να τη βοηθήσουν, η γυναίκα, μέσα στο αίμα, την ώρα που αργοπέθαινε το μόνο που ήθελε είναι να μάθουν οι δικοί της άνθρωποι πόσο πολύ τους αγαπούσε. Είχε προσπαθήσει, ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένη να βρει καταφύγιο σε ένα μπαρ απέναντι από την εκκλησία, όμως το μαχαίρι του δράστη της έκοψε το νήμα της ζωής και δυστυχώς και το κεφάλι…

Επίθεση στο γαλλικό προξενείο στην Σαουδική Αραβία – Αφγανός οπλισμένος με μαχαίρι συνελήφθη στη Λιόν – Επεισόδιο και στην Αβινιόν

Ο Μακρόν αναφέρθηκε και στο επεισόδιο στη Σαουδική Αραβία όπου ένας Σαουδάραβας έχει συλληφθεί στην πόλη της Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας μετά από επίθεση και τραυματισμό ενός φρουρού σήμερα στο γαλλικό προξενείο. Η Γαλλική Πρεσβεία δήλωσε ότι ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση με μαχαίρι, ενώ η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Ένας Αφγανός με παραδοσιακή ενδυμασία, οπλισμένος με ένα μαχαίρι, συνελήφθη σήμερα στη Λιόν, στη κεντροανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Ο άνδρας θα πέρναγε στη δράση, συμπλήρωσε η πηγή, χαρακτηρίζοντας “σοβαρό” το περιστατικό, το οποίο συνέβη λίγο μετά την επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους σήμερα το πρωί στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας (νοτιοανατολική Γαλλία). Ο άνθρωπος που προσήχθη “είχε μαζί του ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και φαινόταν έτοιμος να αναλάβει δράση”, είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πιερ Ολιβέρ, ο δήμαρχος του δεύτερου διαμερίσματος της Λιόν.

Σχεδόν την ίδια στιγμή, ένας άνδρας ηλικίας 33 ετών, που απειλούσε περαστικούς στον δρόμο στην Αβινιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία, με ένα περίστροφο, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά σήμερα το πρωί, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές, που αποκλείουν το σενάριο μιας ισλαμιστικής επίθεσης. “Απομακρύνεται το σενάριο μιας ισλαμιστικής επίθεσης. Ο άνδρας βρισκόταν υπό την παρακολούθηση ψυχιάτρου και μίλαγε ακατάληπτα”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της Αβινιόν.

Τα περιστατικά, έρχονται λίγο καιρό μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε παρισινό προάστιο. Η δολοφονία του Πατί από 18χρονο, έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ καθώς ο καθηγητής λίγες ημέρες πριν είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του προφήτη στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Τα θύματα

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος της.

Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις