Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων στην χώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων στην χώρα

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από κορονοϊό στην χώρα μας καθώς τις τελευταίες ώρες προστέθηκαν ακόμη έξι άνθρωποι

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Ο κορονοϊός σαρώνει όλη την Ευρώπη και δυστυχώς η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά, ενώ μεγαλώνει και η λίστα με τους νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την Πέμπτη κατέληξαν ένας άντρας 58 ετών στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ένας 75χρονος που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό», ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μία 80χρονη στο «ΝΙΜΤΣ», μία 77χρονη στο «Σωτηρία» και ένας 94χρονος που νοσηλευόταν στο «Θριάσιο».

«2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο»

Τις ανησυχίες των ειδικών για την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη χώρα επιβεβαίωσε ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε έως το Σαββατοκύριακο έως και 2.000 κρούσματα. Μιλώντας στο Mega ο κ. Γώγος, σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και να τηρεί τα μέτρα προκειμένου να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη. «Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά».

Μια από τις περιοχές που πλήττεται βαρύτατα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση στην πόλη δεν είναι καλή. Τα εκατοντάδες κρούσματα πιέζουν το σύστημα υγείας, καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο αναφοράς Covid-19 για τη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Γώγος τόνισε ότι η πόλη θα περάσει στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη «γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση εκεί».

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της ήταν αφιερωμένη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δίνοντας το στίγμα του τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος. «Πρέπει, όπως και στην πρώτη φάση, όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις