Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κόκκινες περιοχές Ελλάδα: Αλλάζουν όλα σε Σέρρες, Λάρισα και Γιάννενα
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινες περιοχές Ελλάδα: Αλλάζουν όλα σε Σέρρες, Λάρισα και Γιάννενα

Κόκκινες περιοχές Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Κόκκινες περιοχές Ελλάδα: Σε καθεστώς lockdown εισέρχονται τρεις ακόμη περιφέρειες και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου. Την ίδια στιγμή προανήγγειλε νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται οι Σέρρες, με το τοπικό γηροκομείο της πόλης να εμφανίζει νέα κρούσματα, 50 τον αριθμό. Οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας μεταφέρονται στα νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης και διενεργούν rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων καθρεπτίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης στις Σέρρες. Τα μέτρα του επιπέδου 4 έχουν εφαρμοστεί στην πόλη, με τις μάσκες να είναι υποχρεωτικές παντού και τα καταστήματα να έχουν κατεβάσει ρολά.

Ιωάννινα

Παρόμοιες είναι οι εικόνες και στα Γιάννενα, τα οποία βρίσκονται και αυτά στον «κόκκινο» συναγερμό.

Οι κάτοικοι ανάμεναν την εξέλιξη αυτήν, καθώς τα κρούσματα στην περιοχή συνεχώς αυξάνονταν, με τους ίδιους να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν τη μάσκα όταν κυκλοφορούν έξω.

Έκτακτη σύσκεψη έγινε στο νοσοκομείο της πόλης, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι κανόνες νοσηλείας των ασθενών με Covid-19.

Λάρισα

Και η περιφερειακή ενότητα της Λάρισας βρίσκεται στο «κόκκινο» επίπεδο.

Η πορεία των κρουσμάτων στην περιοχή είναι αυξητική, με το σύστημα υγείας να δέχεται πίεση και τους κατοίκους να είναι ανήσυχοι και να τηρούν τα μέτρα.

Στη Λάρισα έχουν κλείσει και τμήματα σχολείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις