Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστελόριζο Τουρκία: Ακταιωρός κόβει βόλτες – Τους “τσάντισε” η σημαία
ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο Τουρκία: Ακταιωρός κόβει βόλτες – Τους “τσάντισε” η σημαία

Καστελόριζο Τουρκία: Στο Καστελόριζο χθες κυμάτισε η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο- Σήμερα τουρκική ακταιωρός έκανε την εμφάνισή της.

Καστελόριζο Τουρκία: Mια τουρκική ακταιωρός βγήκε για περιπολία στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Καστελόριζο, σύμφωνα με το zarpanews. Μάλιστα το δημοσίευμα σημειώνει πως το τουρκικό πλοίο έπλεε με πολύ χαμηλή ταχύτητα αλλά ο πλους του δεν έμεινε αναπάντητος.  Πριν προλάβει να διανύσει μεγάλη απόσταση, ένα ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Σώματος απέπλευσε από το λιμάνι του Καστελόριζου και επιθεώρησε τις ακτές του ακριτικού νησιού.

Λίγη ώρα αργότερα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak φιλοξένησε δηλώσεις του Δημάρχου του Κας, Μουτλού Ουλουτάς, ο οποίος έκανε λόγο για πρόκληση της Ελλάδας, με αφορμή τη μεγάλη σημαία στο Καστελόριζο, παραβλέποντας πως χθες γιορτάζαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας της χώρας και έχουν προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων, ανάμεσα τους και ο σχηματισμός της τουρκικής σημαίας με λέιζερ στο όρος Γκεντί Εφέ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο.

Η ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Χθες, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο δύτης από το Ηράκλειο Μανώλης Βουτσαλάς προχώρησε σε μια άκρως συμβολική κίνηση και σε έναν γερανό ύψους 40 μέτρων κυμάτισε η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο, 745 τετραγωνικών. Ο κ. Βουτσαλάς ταξίδεψε μέχρι το Καστελόριζο όπου ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία.

“Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους κατοίκους του Καστελόριζου να κυματίζει σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί μας η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο. Είμαστε συγκινημένοι με αυτήν την πρωτοβουλία και νιώθουμε ότι όλη η Κρήτη είναι δίπλα μας” είπε συγκινημένος στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος του Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος.

Στη συνέχεια ελληνικά μαχητικά F-16 με αφορμή την εθνική επέτειο, έκαναν πέρασμα πάνω από το ακριτικό Καστελόριζο και την τεράστια ελληνική σημαία που τοποθέτησαν οι Κρητικοί στο νησί.

Δείτε ακόμη
Ακόμη πιο φονικά τα ελληνικά υποβρύχια – Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η αγορά 32 νέων τορπιλών
Η Σαουδική Αραβία επιλέγει Ελλάδα – Νέο “χαστούκι” στον Ερντογάν
Βίντεο – ντοκουμέντο: Περίεργες κινήσεις Τούρκων στρατιωτών στον Έβρο
Τουρκικά καψόνια στους Έλληνες ψαράδες – “Μας παρενοχλούν τουρκικά ελικόπτερα και φρεγάτες”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις