Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι για κορονοϊό: Στους δρόμους η ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι για κορονοϊό: Στους δρόμους η ΕΛ.ΑΣ.

Έλεγχοι για κορονοϊό: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού

Έλεγχοι για κορονοϊό: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, σε 38.758 ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, βεβαιώθηκαν συνολικά 6 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, 238 για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.355 για μη χρήση μάσκας.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις: 5 για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 1 κατάστημα στην Κεντρική Μακεδονία. 238 για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 204 στην Αττική, 19 στη Θεσσαλονίκη, 10 στη Θεσσαλία, 4 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στην Κεντρική Μακεδονία. 1.355 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 734 στην Αττική, 175 στη Θεσσαλονίκη, 88 στη Στερεά Ελλάδα, 68 στη Θεσσαλία, 64 στην Κεντρική Μακεδονία, 44 στα Ιόνια Νησιά, 32 στη Δυτική Ελλάδα, 30 στο Βόρειο Αιγαίο, 29 στην Κρήτη, 25 στην Ήπειρο, 23 στην Πελοπόννησο, 17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 17 στη Δυτική Μακεδονία και 9 στο Νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Λοκντάουν Ελλάδα κορονοϊός: Πόσο κοντά είμαστε;

Δραματική είναι η εξέλιξη της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα μας. Ο τετραψήφιος αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα φέρνει ξανά στο προσκήνιο την συζήτηση για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων ακόμα και ευρύτερης έντασης και έκτασης από όσα ισχύουν μέχρι σήμερα στην επικράτεια βάσει του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Αν και όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη «το lockdown αυτή τη στιγμή είναι η τελευταία των τελευταίων επιλογή», η δυναμική του ιού είναι τέτοια ώστε θεωρητικά όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Το βλέμμα των ειδικών αλλά και της κυβέρνησης είναι αυτή τη στιγμή στραμμένο στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Νοεμβρίου οπότε θα πρέπει να έχει διαφανεί αν απέδωσαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή δηλαδή που αποτυπώθηκε σημαντική αύξηση στην καταγραφή των κρουσμάτων. Στην ενημέρωση της Τρίτης οι κ.κ. Τσιόδρας, Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης και Μαγιορκίνης επισήμαναν ότι ενδεχόμενο λοκντάουν γενικού όπως τον Απρίλιο δεν υπάρχει, εξηγώντας ότι για τις επόμενες 3-4 ημέρες δεν θα αλλάξει κάτι και εάν η Αττική πάει στο κόκκινο, θα εφαρμοστούν μέτρα σαν αυτά των Σερρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις