Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 28 Οκτωβρίου 2020 – ΓΕΣ: Τα βίντεο για το έπος του 1940
ΕΛΛΑΔΑ

28 Οκτωβρίου 2020 – ΓΕΣ: Τα βίντεο για το έπος του 1940

28 Οκτωβρίου 2020 - ΓΕΣ: Αφιέρωμα του Γενικού Επιτελείου Στρατού στον αγώνα των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό

28 Οκτωβρίου 2020 – ΓΕΣ: Μεγάλο αφιέρωμα για το «ΟΧΙ» των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό των Ιταλών και τους νικηφόρους αγώνες των Ελλήνων στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, παρουσίασε μέσω βίντεο το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Στα βίντεο, ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζονταν οι Έλληνες στρατιώτες τις πρώτες ημέρες του Πολέμου, αντλώντας στοιχεία από έκδοση του Πολεμικού Μουσείου Καλπακίου Ιωαννίνων. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της μεγάλης μάχης της Πίνδου – Ελαίας – Καλαμά, το διάστημα 28 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου του 1940.

Associated Press: Το βίντεο για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την Αθήνα για την επέτειο του «ΟΧΙ» φιλοξενεί το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Στο βίντεο φαίνονται οι διελεύσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω από την Ακρόπολη που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Φλώρος: “ΟΧΙ σε κάθε προσβολή της πατρίδας”

Ο αγώνας μέχρις εσχάτων κατέδειξε το μεγαλείο ψυχής των Ελλήνων, τονίζει στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. «Η ομόθυμη, πανηγυρική απόφαση για αγώνα μέχρις εσχάτων προς απόκρουση της άδικης και αισχρής εχθρικής επίθεσης, κατέδειξε μοναδικό μεγαλείο ψυχής και ηθική υπεροχή ενός λαού αδούλωτου, αξιοπρεπούς και υπερήφανου». Αυτό τόνισε στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Ενός λαού», συνεχίζει στη διαταγή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «με πλήρη επίγνωση του χρέους του προς την Ιστορία και τις πανανθρώπινες αξίες, που οι πρόγονοί του χάρισαν απλόχερα στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Απέναντι στα πάνοπλα και αριθμητικά υπέρτερα ιταλικά στρατεύματα, στα εκατομμύρια λόγχες και στα πυκνά αεροπορικά σμήνη, η γενιά του ’40 ανέδειξε όλο το σθένος της ελληνικής ψυχής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις