Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εστίαση κορονοϊός: Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εστίαση κορονοϊός: Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

Εστίαση κορονοϊός: Ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα

Εστίαση κορονοϊός: Τα νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν πλήξει εκ νέου την εστίαση, αφού ο περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, σημείωσε ότι νέος περιορισμός στο ωράριο θα σημαίνει ουσιαστικά κλείσιμο της εστίασης. «Αν φτάσουμε στο σημείο τα εστιατόρια να κλείνουν στις εννέα η ώρα, τότε θα μιλάμε για κλείσιμο της εστίασης. Είναι προτιμότερο να πάμε σε lockdown στην εστίαση από το να πάμε σε περιορισμό του ωραρίου στις 21:00 η ώρα».

Ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα στο κλείσιμο των καταστημάτων στις 00:30, καθώς τα έσοδα που χάνουν τα μαγαζιά είναι πολλά. Πρότεινε την επαναφορά της μείωσης του 40% του ενοικίου για τις επιχειρήσεις εστίασης. «Είναι αναγκαίο να επανέλθει η μείωση των ενοικίων κατά 40%, τουλάχιστον στον κλάδο της εστίασης. Ήδη έχουμε εξώσεις επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες αδυνατούν να καταβάλλουν τα ενοίκια».

Δείτε ακόμη

Παπαθανάσης: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων εστίασης

«Έχασα τη μητέρα μου σε λίγες ώρες, μου είπαν θα τη δω σε έξι χρόνια» – Μαρτυρία που συγκλονίζει
Εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη – Οι χώρες που “αντιστέκονται”
Πρώτη νύχτα με απαγόρευση: Άδειασαν δρόμοι και πλατείες, αστυνομία παντού
“Σαρώνει” Αττική και Θεσσαλονίκη – Ποιες περιοχές “φλερτάρουν” με το επίπεδο 4
Πόσο πιθανό είναι να κολλήσουμε σε ανοιχτούς χώρους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις