Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: “Επιστράτευσαν” ακόμη και γερανοφόρο
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: “Επιστράτευσαν” ακόμη και γερανοφόρο

Διακίνηση μεταναστών: Το γερανοφόρο της Οδικής Βοήθειας, εν αγνοία της εταιρίας, χρησιμοποιήθηκε από έναν ημεδαπό

Διακίνηση μεταναστών: Μέχρι και γερανοφόρο όχημα… οδικής βοήθειας (!), επιστράτευσαν τα κυκλώματα διακινητών για να πραγματοποιήσουν μία ακόμη μυστική διακίνηση αλλοδαπών, που πληρώνουν αδρά τις εγκληματικές οργανώσεις για να περάσουν στην Ελλάδα με το βλέμμα τους στραμμένο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το γερανοφόρο της Οδικής Βοήθειας, εν αγνοία της εταιρίας, χρησιμοποιήθηκε από έναν ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται ότι με το όχημα αυτό μετέφερε άλλο Ιδιωτικής χρήσης φορτηγό για να το παραδώσει σε αλλοδαπό διακινητή σε συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου  αυτός να μεταφέρει τους αλλοδαπούς που είχαν πληρώσει στο κύκλωμα! Πίστεψαν οι οργανωτές του σχεδίου ότι ουδείς εκ των αστυνομικών που περιπολούν στο βόρεια σύνορα, θα υποπτευόταν το πάρα μικρό από την εικόνα που θα αντίκριζε. Δηλαδή, ένα γερανοφόρο να μεταφέρει ένα άλλο όχημα, το οποίο προφανώς θα είχε «μείνει» κάπου από μηχανική βλάβη και χρειαζόταν συνεργείο!

Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχαν σχεδιάσει και υπολογίσει τα μέλη του κυκλώματος. Γιατί, απογευματινές ώρες, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολης – Μικρού Δερείου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν αρχικά έναν αλλοδαπό,  διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ  μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, λίγη ώρα αργότερα, συνελήφθη και ο ημεδαπός δράστης, ο οποίος, λέει η Αστυνομία,  όπως διαπιστώθηκε, οδηγώντας γερανοφόρο όχημα οδικής βοήθειας, μετέφερε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο παραπάνω σημείο, όπου περίμενε ο αλλοδαπός διακινητής και το παρέλαβε, προκειμένου να μεταφέρει τους μη νόμιμους μετανάστες!

Κατηγορία και για αντίσταση

Ο τελευταίος, σημειώνει η Αστυνομία αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του και αντιμετωπίζει επί πλέον κατηγορία. Τις ίδιες ώρες στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, συνέλαβαν  δύο ημεδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες.

Επίσης, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα  Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,  και  ένα γερανοφόρο όχημα και χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις