Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιδότηση επιχειρήσεων 2020: Ξεκινά το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση επιχειρήσεων 2020: Ξεκινά το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής

Επιδότηση επιχειρήσεων 2020: Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται συνολικά σε 200 εκατ. ευρώ

Επιδότηση επιχειρήσεων 2020: Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, με τη διάθεση συνολικού ποσού 200 εκατ. ευρώ. Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από €5.000 – €50.000 και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis, έχει ως καταληκτική ημερομηνία τις 20/11/2020 και ώρα 15:00.

Το πρόγραμμα τυγχάνει ιδιαίτερα μεγάλης ανταπόκρισης από επιχειρήσεις. Το τηλεφωνικό κέντρο του αρμόδιου φορέα διαχείρισης δέχεται και απαντά σε περισσότερες από 500 κλήσεις την ημέρα, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο email, [email protected] δέχεται ημερησίως περισσότερα από 300 ηλεκτρονικά μηνύματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι συζητήσεις για τη δυνατότητα διεύρυνσης των ΚΑΔ που μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, καθώς και την προσθήκη επιπρόσθετων νομικών μορφών επιχειρήσεων, μετά από σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου η οικεία πρόσκληση να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Αποζημίωση ενοικίου: Πώς ξεμπλοκάρονται οι λανθασμένες αιτήσεις

Μισθωτήρια συμβόλαια που δεν έχουνε δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, συνιδιοκτησίες άλλα και λανθασμένες καταχωρήσεις για ποσά των ενοικίων είναι τα συνήθη λάθη που έχει εντοπίσει η ΑΑΔΕ στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για τις αποζημιώσεις ενοικίων. Τα προβλήματα αυτά παγώνουν την διαδικασία των αιτήσεων όπως και έγινε σε 200.000 περιπτώσεις και ιδιοκτήτες που θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα Covid-19 και να κάνoυν τις απαραίτητες διορθώσεις προκειμένου να προκειμένου να προχωρήσει αίτηση τους.

Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να ελεγχθεί είναι εάν είναι ίδιες οι καταχωρήσεις για το μηνιαίο μίσθωμα και το αρχικό ποσό που δηλώθηκε, εάν είναι σε ισχύ η συμφωνία μίσθωσης όπως επίσης και αν έχει καταχωρηθεί σωστά το είδος του μισθώματος, εάν πρόκειται δηλαδή για επαγγελματική μίσθωση για κατοικία και τα λοιπά. Περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι κατά τους μήνες Μάρτιο – Αύγουστο 2020 υποχρεώθηκαν να εισπράξουν μειωμένα κατά 40% τα ενοίκια που είχαν συμφωνήσει με τους μισθωτές τους, δεν κατάφεραν να κατοχυρώσουν τις εκπτώσεις φόρου που δικαιούνται λόγω των λαθών αυτών. Ως εκ τούτου, στους ιδιοκτήτες αυτούς βεβαιώθηκε ολόκληρος ο ΕΝΦΙΑ του 2020, χωρίς καμία μείωση λόγω υπολογισμού εκπτώσεων φόρου βάσει δηλώσεων Covid. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες, θα λάβουν οδηγίες στο λογαριασμό τους στο Τaxisnet ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις