alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρυσή Αυγή απόφαση: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Κασιδιάρη
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή απόφαση: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Κασιδιάρη

Χρυσή Αυγή απόφαση: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής επί αιτημάτων που υπέβαλαν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός

Χρυσή Αυγή απόφαση: Πλησιάζει η ώρα της απόφασης του δικαστηρίου για την φυλάκιση ή μη των καταδικασθέντων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καθώς το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για μια ώρα μετά την αποδοχή ύστερα από πρόταση της εισαγγελέως του αιτήματος να αναγνωστούν τα βουλεύματα που ζητεί ο Ιωάννης Λαγός. Παράλληλα η έδρα με απόφασή του απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης. Το δικαστήριο διέκοψε αφού αναγνώστηκαν τα δυο βουλεύματα που ζήτησε να αναγνωστούν ο Ιωάννης Λαγός. Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι βρισκόμαστε κοντά στην ανακοίνωση του δικαστηρίου έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας που είναι ιδιαίτερα αυξημένα  με έντονη την παρουσία αστυνομικών, σε σχέση με άλλες ημέρες.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για το θέμα των αναστολών. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της διακοπής του δικαστηρίου ο Ηλίας Κασιδιάρης έφυγε από το σπίτι του στο Πικέρμι με προορισμό το Εφετείο. Σύμφωνα με τα όσα στους δημοσιογράφους πηγαίνει στο Εφετείο ώστε να συλληφθεί εκεί σε περίπτωση που δεν του χορηγηθεί αναστολή. Στο σπίτι του παραμένουν οι γονείς του.

Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις

Σε λιγότερο από μια ώρα – λένε οι πληροφορίες – οι αστυνομικοί που αποτελούν την ειδική ομάδα δράσης της ΕΛ.ΑΣ, θα ενεργοποιηθούν, θα εντοπίσουν και θα οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών όσα από τα μέλη της Χ.Α πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους. Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα πρέπει σε μια ώρα να έχουν συλλάβει περισσότερα από 30 άτομα ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι θα είναι οι έξι του ηγετικού πυρήνα (σ.σ ο Γιάννης Λαγός έχει φύγει στις Βρυξέλλες οπότε είναι διαφορετική η διαδικασία), περίπου δέκα άτομα από την ομάδα των πρώην βουλευτών αλλά και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, κάποιοι από τους 11 που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και φυσικά κάποιοι από τους κατηγορούμενους που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η ποινή τους θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αυξημένα μέτρα και ισχυρή παρουσία αστυνομικών

Η Αστυνομία, όλη την περασμένη εβδομάδα είχε σε στενό αλλά διακριτικό κλοιό, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στόχος είναι όταν τους ζητηθεί να καταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά να τους περάσουν χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα πάνε. Μάλιστα, στο πολυεπίπεδο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνονται και οι μεταγωγές που θα γίνουν με αυξημένα μέτρα και ισχυρή παρουσία αστυνομικών χωρίς να αποκλείεται αν κριθεί απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις να κλείσουν και δρόμοι.

Σημειώνεται, ότι οι αρχές είχαν αποστείλει σχετικό έγγραφο σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, για την απαγόρευση εξόδου των καταδικασθέντων, καθώς υπήρχε η οδηγία για ταξίδια εντός χωρών Σένγκεν, να μη γίνεται διαβατηριακός έλεγχο. Έτσι, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής, ωστόσο αυτό με βάση τη σχετική οδηγία αποφεύχθηκε.