Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χανιά κακοκαιρία: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά κακοκαιρία: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους

Χανιά κακοκαιρία: Απομακρύνθηκαν από τα οχήματα τους με παρέμβαση της Πυροσβεστικής

Χανιά κακοκαιρία: Σε εφιάλτη μετατράπηκε η μετακίνηση δύο ατόμων στα Χανιά, καθώς τα αυτοκίνητα τους κόλλησαν στα νερά, κοντά στην περιοχή Πλατάνι, λίγα μόλις μέτρα από το ναυτικό νοσοκομείο. ‘Οπως μεταδίδει το flashnews.gr, στο κάθε αυτοκίνητο επέβαινε ένα άτομο και για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική και η Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί απομακρύνθηκαν από τα οχήματα και είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, δρόμος μετά τον ναύσταθμο έχει κλείσει με κορδέλες καθώς η διέλευση από το σημείο είναι επικίνδυνη λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Έντονη βροχόπτωση στο Ρέθυμνο δημιούργησε προβλήματα στους δρόμους, με τα φρεάτια να μην έχουν τη δυνατότητα απορρόφησης των βρόχινων υδάτων. Σύμφωνα με ενημέρωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι και αυτήν την ώρα δέχεται κλήσεις για αντλήσεις σε υπόγεια και ημιυπόγεια στα οποία έχουν εισέλθει νερά. Συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονται επίσης επί ποδός για να αποσυμφορήσουν τα φρεάτια από υλικά που εμποδίζουν την εισροή ενώ παράλληλα υπάρχει και υπερχείλιση αγωγών από την πίεση που έχει δεχτεί όλο το δίκτυο από τα όμβρια ύδατα. Στον ΒΟΑΚ η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά με την τροχαία τμήματος ΒΟΑΚ να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Καταστροφές και στο Ηράκλειο

Δύσκολες ώρες περνά η Κρήτη μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς έντονες βροχές και καταιγίδες σαρώνουν το νησί. Η Πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση να αποφεύγεται η διέλευση από τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο λόγω μεγάλης ποσότητας νερού στην περιοχή. Όπως τονίζεται το ύψους του νερού που κατεβαίνει δίπλα από την γέφυρα της Εθνικής (από το Αστυνομικό Μέγαρο) φτάνει τουλάχιστον το 1 μέτρο και υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Υπήρξαν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε οχήματα, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην Εθνική οδό. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου ζήτησε από τους πολίτες να μην περνούν από τα σημεία: Άγιος Ιωάννης, Καρτερός, Λεωφόρος Καζαντζίδη, σε διάφορα σημεία της Αλικαρνασσού και άλλες περιοχές του Ηρακλείου.

Τα προβλήματα παρουσιάζονται σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής και για το λόγο αυτό οι αρχές ζητούν περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες. Παράλληλα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» θα κλείσει για τέσσερις ώρες λόγω των προβλημάτων στις υποδομές του που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις