Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τεστ κορονοϊός Ελλάδα: «Είναι απαραίτητο να διενεργούνται περισσότερα»
ΕΛΛΑΔΑ

Τεστ κορονοϊός Ελλάδα: «Είναι απαραίτητο να διενεργούνται περισσότερα»

Τεστ κορονοϊός Ελλάδα: «Η Αττική δεν είναι πολύ μακριά από το "κόκκινο" και όταν φτάσει εκεί θα επιβληθεί lockdown» επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς

Τεστ κορονοϊός Ελλάδα: Για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η χώρα μας από την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6, ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς. Όπως είπε, «είναι απαραίτητο να διενεργούνται περισσότερα τεστ στην κοινότητα για να μπορέσουν οι ειδικοί να παρακολουθήσουν την επιδημιολογική εικόνα».

«Είναι απαραίτητο επιδημιολογικά να ελέγχεται η κατάσταση ώστε να εντοπίζονται τα κρούσματα, να απομονώνονται και να γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους για να μη γίνεται διασπορά του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική, ο κ. Λαζανάς, επεσήμανε ότι «όταν φτάσει στο κόκκινο, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, θα είναι απαραίτητη η επιβολή ενός lockdown όπως και στην Καστοριά». Υπογράμμισε δε, ότι το λεκανοπέδιο δεν είναι μακριά από το κόκκινο.

Τι είπε για τους νέους

Για τους νέους, που φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου, σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο να αντιληφθούν τη σοβαρότητα, γιατί όταν μπει χειμώνας θα μεταδίδουν ακόμα περισσότερο τον ιό, ακόμα και σε δικά τους συγγενικά πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο αλλά και τις μοιραίες καταλήξεις ασθενών». Η χαλάρωση των μέτρων, σύμφωνα με τον κ. Λαζανά, είναι από τους βασικούς λόγους αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας. «Αφού χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα δεν ακολουθήθηκε σωστά η απελευθέρωση, με τους ασυμπτωμάτικους να υποβόσκουν στην κοινότητα μεταδίδοντας τον ιό», ανέφερε χαρακτηστικά.

Για το εμβόλιο, ο κ. Λαζανάς δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, λέγοντας ότι «χρειάζεται χρόνος γιατί η παραγωγή τους είναι δύσκολη και όταν φτιάχνονται με γρήγορους ρυθμούς μπορεί να γίνονται λάθη με απρόβλεπτες συνέπειες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις