Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάγδα Φύσσα δίκη: “Ας ζούσε ο Παύλος κι ας ήταν ένας από τους σακατεμένους”
ΕΛΛΑΔΑ

Μάγδα Φύσσα δίκη: “Ας ζούσε ο Παύλος κι ας ήταν ένας από τους σακατεμένους”

Μάγδα Φύσσα δίκη: Η μάνα του Παύλου Φύσσα δεν άντεξε την μεγάλη ψυχολογική πίεση και ξέσπασε σε λυγμούς.

Μάγδα Φύσσα δίκη: Σε κλάματα με λυγμούς ξέσπασε η μάνα του Παύλου Φύσσα όταν ανακοινώθηκε η ιστορική δικαστική απόφαση με την οποία ο αρχηγός και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αλλά και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του παιδιού της, Γιώργος Ρουπακιάς, οδηγούνται στη φυλακή.  Όπως είπε, η δικαστική απόφαση «δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος  να ζούσε, να ήταν ένας από τους σακατευμένους που εχουν αφήσει οι Χρυσαυγίτες, αλλά τουλάχιστον ζουν».  Αισθάνομαι δικαιωμένη που μπήκαν στη φυλακή, πρόσθεσε.

Επτά χρόνια, ένα μήνα και τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μάνα του που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται,  ξέσπασε σε λυγμούς και χάθηκε στις αγκαλιές των δικών της ανθρώπων. Αυτά τα δάκρυα όμως ήταν της δικαίωσής της, της ικανοποίησης.

Οι δηλώσεις Παπαδάκη και Καμπαγιάννη μετά την απόφαση για τη φυλάκιση των χρυσαυγιτών

«Η προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και νομιμοποιησης της ναζιστικής εγκληματικής βίας δεν πέρασαν στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό, με την ισχυρή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, έβαλε οριστική ταφόπετρα. Η σημερινή δίκη μένει στην ιστορία γιατί απέρριψε όλο το παραμύθι της οργανωμένης κλάψας των προηγούμενων ημερών και της προσπάθειας παρέλκυσης μέχρι και την τελευταία στιγμή από αρκετούς κατηγορουμένους. Και φυσικά δεν μάσησε στις παιδιάστικες δικαιολογίες. Φεύγουμε από τη δίκη με το κεφάλι ψηλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τη Μαγδα Φύσσα και τα θυματα της Χρυσής Αυγής» είπε μεταξύ άλλων.

Για μέρα νίκης και δικαίωσης έκανε λόγο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος άφησε και αιχμές προς εκείνους από το πολιτικό σύστημα που ενίσχυσαν με τον τρόπο τους την εγκληματική οργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις