Αθήνα

°C

Τρίτη

26

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη λοκντάουν κορονοϊός: «Άσχημα τα πράγματα» λέει ο Τζιτζικώστας
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη λοκντάουν κορονοϊός: «Άσχημα τα πράγματα» λέει ο Τζιτζικώστας

Θεσσαλονίκη λοκντάουν κορονοϊός: «Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη λοκντάουν κορονοϊός: «Πολύ άσχημα» χαρακτήρισε τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown και αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος». «Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους», πρόσθεσε.«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και κατέληξε στο ότι «θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη».

”Πρωτιά” στα κρούσματα για τους νέους

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ την «κούρσα» των κρουσμάτων κορονοϊού την οδηγούν οι νέοι.  Όπως είπε χθες ο κ. Μαγιορκίνης, η επιδημική αύξηση καθοδηγείται από τους πολίτες ηλικίας 18-39 σε ποσοστό 39% πάνω από το αναμενόμενο, ενώ και τα άτομα ηλικίας 40-64 ετών παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε ποσοστό 30% μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Ωστόσο, τόνισε πως μειώνεται το ποσοστό της συμμετοχής αυτής της ηλικιακής ομάδας, υπέρ της ηλικιακής ομάδας 18-39. Αντίθετα, τόσο για τα παιδιά έως 18 ετών όσο όμως και για τους πολίτες άνω των 65 τα κρούσματα παρουσιάζονται χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Για τους 65+ το ποσοστό είναι 40% χαμηλότερο από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις