Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα Εύβοια: 18 κρούσματα σε εργοστάσιο στα Ψαχνά
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα Εύβοια: 18 κρούσματα σε εργοστάσιο στα Ψαχνά

Κρούσματα Εύβοια: Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Κρούσματα Εύβοια: Συναγερμός έχει σημάνει στα Ψαχνά της Εύβοιας με 18 εργαζόμενους σε εργοστάσιο της περιοχής να βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης τα 15 κρούσματα αφορούν αλλοδαπούς και τα τρία Έλληνες.  Συγκεκριμένα, σε μονάδα επεξεργασίας με κοτόπουλα ένας Ινδός εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έγινε ιχνηλάτηση από την οποία προέκυψαν τα υπόλοιπα κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Evima, το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τα κρούσματα ήταν απομονωμένα και σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα που τηρεί η εν λόγω επιχείρηση δεν υπήρξε διασπορά του ιού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διοίκηση του εργοστασίου έχει προχωρήσει σε απολύμανση σε όλους τους χώρους του εργοστασίου και η εργασία έχει επιστρέψει στην κανονικότητα χωρίς κανένα πανικό από τους εργαζόμενους. Την Πέμπτη στην περιοχή θα βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να διεξάγουν νέα τεστ σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τρίτο επιβεβαιωμένο περιστατικό στη Βουλή

Νέο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σήμερα στην Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα εντοπίστηκε σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερειακό κτήριο που μισθώνει η Βουλή (Μεγ. Αρβανίτη). Από το ίδιο τμήμα προέρχεται και ένα και των δύο κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και ως εκ τούτου δόθηκε εντολή να κλείσει η υπηρεσία, ενώ οι περίπου 25 υπάλληλοι θα υποβληθούν σήμερα σε τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης ασυμπτωματικού φορέα που μεταδίδει τον ιό. Τουλάχιστον μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων το σύνολο των εργαζομένων στην εν λόγω υπηρεσία τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους, ενημερώθηκαν να μην προσέλθουν στην εργασία τους σε όλα τα κτίρια της Βουλής, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και για όσους εξ αυτών είναι εφικτό θα εφαρμοστεί η μέθοδος της τηλεργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις