Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεσσαλονίκη κορονοϊός – κρούσματα: Τι παρουσίασε ο Τσιόδρας, τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΣΙΟΔΡΑ

Θεσσαλονίκη κορονοϊός – κρούσματα: Τι παρουσίασε ο Τσιόδρας, τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη

Θεσσαλονίκη κορονοϊός - κρούσματα: Τα στοιχεία παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου - Με Τζιτζικώστα και Ζέρβα η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού

Θεσσαλονίκη κορονοϊός – κρούσματα: Τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα εξετάστηκαν σήμερα στην τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων, Κίμων Δρακόπουλος.

Θεσσαλονίκη: 280 κρούσματα σε τέσσερις ημέρες

Το πρώτο «καμπανάκι» για τη Θεσσαλονίκη σήμανε το Σάββατο όταν ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Με εκείνη την καταμέτρηση, η Θεσσαλονίκη έφτασε τα 227 κρούσματα σε ένα τριήμερο. Με τα χθεσινά 53 κρούσματα που καταγράφηκαν στη συμπρωτεύουσα το σύνολο των κρουσμάτων σε διάστημα τεσσάρων ημερών έφτασε τα 280.

Ενεργά 315

Τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεπεράσει τα 315. Τουλάχιστον 280 άνθρωποι βρίσκονται σε απομόνωση και 34 σε νοσοκομεία. Την δύσκολη κατάσταση επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών όπου τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 24 κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως είπε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τα κρούσματα στον δήμο του δεν περιορίζονται σε σχολεία και γυμναστήρια, αλλά υπάρχει διασπορά της νόσου σε πολιτιστικά κέντρα, ΚΔΑΠ και δημοτικές υπηρεσίες, ενώ εκτιμάται ότι ένας μεγάλος αριθμός δεν έχει γνωστοποιηθεί στον δήμο, καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση των σχολικών και άλλων δομών να ενημερώνουν άμεσα την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δανιηλίδης επισήμανε ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο που πρέπει να θέσει όλη την κοινωνία σε «συναγερμό»: Στον δήμο Νεάπολης -Συκεών «καταρρίπτεται ο μύθος ότι ο κορωνοϊός πλήττει τις μεγάλες ηλικίες», καθώς θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 6χρονοι μαθητές, ενώ έχουν μολυνθεί και νεαροί αθλητές, ανάμεσά τους και πρωταθλητές αθλημάτων πολεμικών τεχνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις