Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δερμιτζάκης κορονοϊός: ”Στην Αθήνα να φοράμε παντού μάσκα”
ΕΛΛΑΔΑ

Δερμιτζάκης κορονοϊός: ”Στην Αθήνα να φοράμε παντού μάσκα”

Δερμιτζάκης κορονοϊός: Την άποψη ότι ο εμβολιασμός κατά του κορoνοϊού είναι ρεαλιστικό να ξεκινήσει στη χώρα μας ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο εξέφρασε ο Καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης - Τι είπε για τις μάσκες στην Αθήνα

Δερμιτζάκης κορονοϊός: Ο Καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη του κορονοϊού στην πρωτεύουσα. «Η Αθήνα είναι αυτή τη στιγμή η λιγότερο ελεγχόμενη περιοχή. Θα πρέπει να πάρουμε πιο έντονα μέτρα. Αν ξεφύγουν τα κρούσματα είναι πολύ δύσκολο να επαναφέρουμε την κατάσταση σε σχέση π.χ. με την Κοζάνη ή οποιαδήποτε άλλη μικρή πόλη. Ένας πορτοκαλί συναγερμός στην Αττική για μένα πρέπει να δώσει πιο πολλά μέτρα απ ότι έναν πορτοκαλί συναγερμό στην Κοζάνη ή ένα κόκκινο. Πρέπει να θωρακίσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό την πρωτεύουσα», σημείωσε.

Ενώ, σε ότι αφορά στα μέτρα ο κ. Δερμιτζάκης ξεκαθάρισε ότι «η μάσκα θα πρέπει να εφαρμοστεί παντού στο κέντρο της Αθήνας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από συνωστισμούς. Τα μέτρα θα πρέπει να είναι κατανοητά. Ακόμη και η αλληλεπίδραση 10 δευτερολέπτων στο πεζοδρόμιο σε πολυσύχναστο δρόμο μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση. Η χρήση της μάσκας πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις. Απαιτούνται πιο βαριά μέτρα από το μίνιμουμ που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Τι είπε για το εμβόλιο

Αναφερόμενος στα όσα ανακοίνωσε ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, ότι αναμένεται να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιό από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ο κ. Δερμιζτάκης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του.

«Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ανακοίνωση από τον Άλμπερτ Μπούρλα, για τα στοιχεία που πρέπει να ικανοποιεί το εμβόλιο για να πάρει την έγκριση, μας οδηγεί στο να έχουμε μια θετική στάση απέναντι σ’ αυτό. Η εταιρεία έχει τηρήσει μέχρι σήμερα μια υπεύθυνη και προσεκτική στάση, ειδικά σε ότι αφορά την πολιτική διάσταση που πήρε το εμβόλιο με τις πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και τις εκλογές. Όλα αυτά θα πρέπει να καθησυχάζουν τον κόσμο σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του. Ως εκ τούτου δεν είναι σίγουρο αλλά είναι ρεαλιστικό να έχουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας τον Δεκέμβριο και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός εντός του 2020», ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις