Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Δυναμικές οι γυναίκες απέναντι στην πανδημία
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Δυναμικές οι γυναίκες απέναντι στην πανδημία

Κορονοϊός Ελλάδα: Τα ιατρικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο στην αναμέτρηση του κορωνοϊού, όμως όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε.

Κορονοϊός Ελλάδα: Προσωπικές ιστορίες στην εποχή του Covid-19. Εργαζόμενες, φοιτήτριες, γυναίκες, που δίνουν τη δική τους μάχη, μίλησαν στην κάμερα του MEGA για τον δύσκολο αγώνα που δίνουν κάτω από τις νέες αντίξοες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία. Η πραγματικότητα μετά τον κορωνοϊό απέχει αρκετά από τα όνειρά της, όμως δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για να φθάσει εκεί που επιθυμεί. Όλη την ημέρα αγωνίζεται για το μεροκάματο, σερβίροντας σε καφετέριες και πουλώντας λαχεία.

«Έχει μειωθεί ο μισθός», λέει Δήμητρα Δήμου, φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ και εργαζομένη.

Παράλληλα, προσπαθεί να είναι συνεπής και με τις σπουδές της που μόλις ξεκίνησαν σε πρωτόγνωρες συνθήκες στην Αθήνα όπου μετακόμισε πρόσφατα από μια επαρχιακή πόλη.

Μητέρα ενός 5χρονου αγοριού που το μεγαλώνει μόνη της και εργαζόμενη, έχει καταφέρει να διαχειριστεί με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις χωρίς να χάνει το χαμόγελό της. Ο κορωνοϊός είναι απλά άλλη μια δοκιμασία λέει η Ηλέκτρα Μποτοπούλου.

Ταξίδια και αγκαλιές. Όσα δηλώνουν πως έχουν στερηθεί περισσότερο εργαζόμενες, μητέρες, φοιτήτριες, γυναίκες που ζουν μόνες και το απολαμβάνουν. Ωστόσο, δεν ευνοούνται ιδιαίτερα υπό αυτές τις συνθήκες, οι νέες γνωριμίες.

Τα ιατρικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο στην αναμέτρηση του κορωνοϊού, όμως όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε.

Δείτε ακόμη
Πόσο πιθανό είναι να κολλήσουμε σε ανοιχτούς χώρους – Επιστήμονες απαντούν
#Wash_your_hands: Πόσες ώρες “κάθεται” στο δέρμα ο Covid
Ο κορονοϊός χτύπησε και τη Βουλή – Κρούσματα σε υπαλλήλους
Οι άνθρωποι των 8 δευτερολέπτων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις