Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Marc για Alpha: Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης με τεράστια διαφορά από Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc για Alpha: Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης με τεράστια διαφορά από Τσίπρα

Δημοσκόπηση Marc για Alpha: Το 56,7% απαντά πως τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Marc για Alpha: Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον Alpha. Συγκεκριμένα το 53% “ψηφίζουν” Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23,3% επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. Το 56,7% απαντούν πως τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, το 15,1% πως θα πήγαιναν καλύτερα και το 17,5% θα ήταν περίπου ίδια. Συγκεκριμένα το 53% “ψηφίζουν” Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23,3% επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. Το 56,7% απαντούν πως τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, το 15,1% πως θα πήγαιναν καλύτερα και το 17,5% θα ήταν περίπου ίδια.

Το 40,3% κρίνουν θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοϊού και το 29,2% μάλλον θετικά. Από την άλλη αρνητικά κρίνουν τους χειρισμούς της το 19,5% των ερωτηθέντων και μάλλον αρνητικά το 9,7%. Από την άλλη το 48,4% απαντά πως δεν είναι ρεαλιστικά τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ενώ το 30,1% απαντά πως δεν τα γνωρίζει. Το 19,4% απαντά πως τα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ρεαλιστικά. Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Νίκος Δένδιας με 61,7% θετικές γνώμες και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας με 58,9% και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 58,8%.

Όσον αφορά τις καταλήψεις σχολείων, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 70,2% απαντούν πως αυτές πρέπει να σταματήσουν, ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, το 23% για την ακρίβεια, απαντά πως στηρίζει την κατάληψη ως μέσο διεκδίκησης.

Η δημοσκόπηση της Marc

Ευρύ προβάδισμα δίνει στο κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Marc.

Η ΝΔ λαμβάνει 39,2%, έναντι 19,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη διαφορά στις 19,7 μονάδες. Ακολουθεί με 6,5% το ΚΙΝΑΛ, 5,3% το ΚΚΕ, 3,3 % η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,5% περιορίζεται το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Για τη διακυβέρνηση

Θετικά καταγράφουν τους 15 μήνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 31,8% , σε ποσοστό 29,9% μάλλον θετικά, 23,1% αρνητικά και 13,4% μάλλον αρνητικά.

Για τα ελληνοτουρκικά

Σε ποσοστό 54,2% οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ του διαλόγου προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ το 39,7% ζητά πιο σκληρή στάση από την κυβέρνηση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Το 6,1% του δείγματος δεν θέλησε να απαντήσει στο ζήτημα.

H δημοσκόπηση της Αlco

Στην έρευνα που έγινε τηλεφωνικά πήραν μέρος 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου. Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Δίκαιη η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Στην ίδια έρευνα, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή “καταλληλότερος πρωθυπουργός”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις