Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ορούτς Ρέις τώρα: Αλλαγή πορείας, σε ετοιμότητα ο στόλος
ΕΛΛΑΔΑ

Ορούτς Ρέις τώρα: Αλλαγή πορείας, σε ετοιμότητα ο στόλος

Ορούτς Ρέις τώρα: Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, επιφάνειας αλλά και υποβρύχια, που παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Ορούτς Ρέις τώρα: Υπό στενή παρακολούθηση από το πολεμικό ναυτικό βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις το οποίο μάλιστα άλλαξε πορεία. Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το πλοίο πλέει 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου, πραγματοποίησε στροφή και κινείται πάλι προς το Καστελόριζο. Να σημειωθεί ότι το Ορούτς Ρέις επιτηρείται με προσοχή από δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ενώ συνολικά και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας παρατηρώντας κάθε κίνησή του. Nωρίτερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την επίσκεψη στις Φέρες με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επιθεώρησε τη 16η μηχανοκίνητη μεραρχία στο Διδυμότειχο.

Πάντως, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφικής & Γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης υποστήριξε πως η επόμενη ενέργεια που θα πρέπει να κάνει η ελληνική πλευρά είναι «μία λίστα με κυρώσεις σοβαρές, που να δαγκώνουν». «Μόλις φτάσει στα 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο τι θα κάνουμε; Πόλεμο…». Τόνισε ακόμη: «Για να αποφύγεις τον πόλεμο πρέπει η Τουρκία να φοβηθεί».

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, επιφάνειας αλλά και υποβρύχια, που παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων. Εφόσον απαιτηθεί, οι μονάδες αυτές θα ενισχυθούν περαιτέρω. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει δώσει μάλιστα οδηγία σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Δείτε ακόμη
Ερντογάν: Κωμωδία οι φοβέρες της Ελλάδας – Όμηρος της Αθήνας οι Βρυξέλλες
«Φρούριο» ο Εβρος: Φράχτης, ηχοβολιστικά, τεθωρακισμένα, παρατηρητήρια
Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Δένδια: Η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί τα προβλήματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις