Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Γλυφάδα κορονοϊός: 10 κρούσματα μέχρι τώρα, σοβαρές καταγγελίες
ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Γηροκομείο Γλυφάδα κορονοϊός: 10 κρούσματα μέχρι τώρα, σοβαρές καταγγελίες

Γηροκομείο Γλυφάδα κορονοϊός: Σύμφωνα με καταγγελίες, στο γηροκομείο της Γλυφάδας με τα κρούσματα κορονοϊού, μία υπάλληλος δεν τηρούσε τα μέτρα.

Γηροκομείο Γλυφάδα κορονοϊός: Στα 10 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Γλυφάδα, όπου έχει σημάνει συναγερμός από το βράδυ της Παρασκευής. Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας, από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους τους υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά. Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι. Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής Η έρευνα του ΕΟΔΥ στη μονάδα συνεχίζεται.

Συγχρόνως, έρχονται στη δημοσιότητα σοβαρές καταγγελίες για υπάλληλο του γηροκομείου η οποία άφησε τον άνθρωπο που φέρνει το ψωμί να μπει μέσα στο ίδρυμα το πρωί του Σαββάτου, χωρίς η ίδια να φορά μάσκα και γάντια και ενώ ήδη ήξερε πως στο γηροκομείο υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού. Την αποκάλυψη έκανε ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Αττικόν”, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία διενέργειας των τεστ και στους άλλους τροφίμους του γηροκομείου. Σημειώνεται πως πρόκειται για το ένατο περιστατικό σε οίκο ευγηρίας από την αρχή της πανδημίας. Χτες Παρασκευή στην Ελλάδα καταγράφηκαν συνολικά 508 κρούσματα. Παράλληλα, 81 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις