Αθήνα

°C

Κυριακή

13

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταλήψεις σχολείων 2020: Μειώμενες κατά 80%
ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις σχολείων 2020: Μειώμενες κατά 80%

Καταλήψεις σχολείων 2020: Θα υπάρξουν πιστώσεις και για κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς με κανονικές άδειες

Καταλήψεις σχολείων 2020: Για μείωση πάνω απο 80% στην Ελλάδα των καταλήψεων σχολείων έκανε λόγο, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη προσθέτοντας ότι «τα παιδιά επιστρέφουν στις τάξεις για να συμπληρώσουν τα κενά απο πέρυσι στην ύλη». Μιλώντας, δε, για τις προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε την Παρασκεύη το υπουργείο Παιδείας είπε ότι «αυτοί οι 2.300 είναι οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομαδες. Με έξτρα πιστώσεις θα καλύψουμε τους ανθρώπους αυτούς που για 3 μήνεςς και για όσο διάστημα θα χρειαστεί να λείψουν».

Προανήγγειλε, δε, ότι «πάλι θα υπάρξουν πιστώσεις για να καλυφθούν κενά από κανονικές άδειες και στη γενική και την ειδική αγωγή». Επισήμανε, μάλιστα, ότι «τον Φεβρουάριο στην περσινή σχολική χρονιά φτάσαμε τους 42.000 αναπληρωτές χωρίς να έχουμε διορίσει ενώ φέτος έχουμε διορίσει 4.500 εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή» με τους αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί φέτος να ξεπερνούν τους 49.000.

Τι είπε για τις προσλήψεις ψυχολόγων μέσω ΕΣΠΑ

Μιλώντας για τις προσλήψεις 2.800 ψυχολόγων με κονδύλι πάνω από 40 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «καλύπτει την μεγάλη ανάγκη να στηριχθούν τα παιδιά και οι μεγάλοι σε πρωτοφανείς προκλήσεις όχι μόνο του κορονοϊού αλλά σχολικού εκφοβισμού ή απώλειας. Αυτό το προσωπικό θα ειναι ανά συστάδες σχολείων και στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση» προσθέτοντας ότι «τόσος μαζικός αριθμός ψυχολόγων είναι πρωτοφανής».

Βέβαια, κλειστά μένουν ακόμα κάποια σχολεία στην Αχαΐα. Το κύμα καταλήψεων που ξεκίνησε με το άνοιγμα των σχολείων με αιτήματα που σχετιζόταν με την προστασία από την πανδημία, τη χρήση μάσκας και την δημιουργία ολιγομελών τμημάτων δεν έχει σβήσει τελείως. Μπορεί χθες, Τετάρτη, στην Αχαΐα να βρίσκονταν υπό κατάληψη τρία σχολεία, και την Τρίτη 3, όμως σήμερα ο αριθμός τους ανέβηκε στα 7. Να σημειωθεί ότι για όσα σχολεία γίνεται κατάληψη ισχύει η τηλεκπαίδευση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις