Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρυσή Αυγή – Αναστολή ποινών: Ο Μπαρμπαρούσης πήγε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον πατέρα του
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή – Αναστολή ποινών: Ο Μπαρμπαρούσης πήγε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον πατέρα του

Χρυσή Αυγή - Αναστολή ποινών: Το «παρών» στο Εφετείο δίνει κι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 10 έτη κάθειρξης με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης

Χρυσή Αυγή – Αναστολή ποινών: Στο Εφετείο Αθηνών παρουσιάστηκε ένας εκ των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ζητώντας αναστολή της ποινής του. Ως μάρτυρα υπεράσπισης, έφερε τον πατέρα του. Ο ηλικιωμένος άνδρας, ήρθε υποβασταζόμενος από τον πρώην βουλευτή και καταδικασμένο πλέον μέλος εγκληματικής οργάνωσης, καθώς έχει προβλήματα όρασης.

«Μένει μαζί μας από τότε που δεν βγήκε βουλευτής. Ήταν παντρεμένος, χώρισε, δεν τα βρήκαν. Τα παιδιά του μένουν με τη μητέρα τους, είναι 8,9 και 10 χρόνων. Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Έχει διατροφή 1.500 ευρώ βοηθάμε κι εμείς, καμία κότα, κάνα αυγό. Εγώ είμαι τελειωμένος αν μπει φυλακή. Όταν ήταν βουλευτής στην Αθήνα μέχρι το 2017 τον Μάιο εγώ δεν είχα πρόβλημα. Η γυναίκα μου προβλήματα υγείας. Οικονομικά μας βοηθάει ο γιος μου. Ούτε τη διατροφή για τα παιδιά του θα μπορεί να δώσει, ούτε εμένα να βοηθήσει. Θέλω 2-3 ταξί το μήνα να κατεβαίνω από το χωριό στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μπαρμπαρούση υποστήριξε: «Ο κατηγορούμενος δεν προετοίμασε τη φυγή του, δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του. Οι γονείς του τον έχουν ανάγκη. Είναι κοντά τους ως συμπαραστάτης. Συνδράμει στις ελιές και στα ζώα. Έχει 3 παιδιά, πληρώνει διατροφή».

Ακολούθως έγινε κι ο εξής ανάμεσα στην πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη και τον Μπαρμπαρούση:

Μπαρμπαρούσης: Μπορώ να αποχωρήσω κι εγώ (σ.σ: ύστερα από την κατάθεση του πατέρα του);

Δικηγόρος: «Είναι θέμα σεβασμού να συνοδεύσει τον πατέρα του».

Πρόεδρος: «Κοιτάξτε. Είστε κατηγορούμενος εδώ και 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα, αφού ήρθατε, καθίστε μαζί με τους κατηγορούμενους»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι (6) ετών.

Το «παρών» στο Εφετείο δίνει κι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 10 έτη κάθειρξης με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις