Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Εννέα θάνατοι σε λίγες ώρες
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Εννέα θάνατοι σε λίγες ώρες

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, 7 καταγεγραμμένους θανάτους και 469 συνολικά στη χώρα.

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς μέσα σε λίγες ώρες κατέληξαν 9 άνθρωποι. Ειδικότερα, ένας 77χρονος με υποκείμενα νοσήματα και ένας 69χρονος έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Μια 91χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Ένας 87χρονος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα κατέληξε στον Ευαγγελισμό, ενώ ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, έχασε την μάχη στο Θριάσιο.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου κατέληξαν δυο άνδρες, 58 και 74 ετών, ενώ σε «Ασκληπιείο Βούλας» και «Αλεξάνδρα» κατέληξαν δύο 69χρονοι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, 7 καταγεγραμμένους θανάτους και 469 συνολικά στη χώρα.

Νέα κρούσματα σε γηροκομεία στον Άγιο Παντελεήμονα και το Μεταξουργείο

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς η ανοδική τροχιά της πανδημίας δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας. Ο αριθμός των εισαγωγών αυξάνεται ενώ σταθερά υψηλός είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Ανησυχία προκαλεί στις Αρχές η εξάπλωση του κορωνοϊού σε ευαίσθητους πληθυσμούς, όπως αυτός των ηλικιωμένων, καθώς η εκρίζωσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Χαρακτηριστικά, το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 4 νέα περιστατικά μολύνσεων στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου καταγράφονται συνολικά 52 κρούσματα σε γέροντες, ενώ έχουν διαγνωστεί με τον ιό και 5 εργαζόμενοι. Ερωτηματικό παραμένει αν τα κρούσματα προέρχονται από επαναμόλυνση ή εξαιτίας του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει.

Σε καθεστώς 10ήμερου υγειονομικού αποκλεισμού έθεσαν στο μεταξύ οι αρχές γηροκομείο στα Γιάννενα, καθώς έχουν εντοπιστεί 7 κρούσματα σε μία εβδομάδα, τα 3 από τα οποία μόνο χθες. Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο, καθώς μία 87χρονη που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα, διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Συναγερμός για τα αστικά κέντρα

Τα κρούσματα στην Αττική παραμένουν στα ύψη, με 201 νέα περιστατικά μολύνσεων, σε σύνολο 436 στην επικράτεια. Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει η επιδημία και στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εντοπίστηκαν 38 νέα κρούσματα. Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Κοζάνη με 29 νέα κρούσματα, τα Γιάννενα με 19 και η Καστοριά με 17. Το περασμένο 24ωρο, 6 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους και 89 μάχονταν για να κρατηθούν ζωντανοί με μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Η μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων αντικατοπτρίζεται ωστόσο κυρίως στην αύξηση των νεκρών, αφού από την περασμένη Παρασκευή έχουν χάσει τη ζωή τους 37 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις