Χαλκιδική καταστροφές: Ζημιές από ανεμοστρόβιλο στον Νέο Μαρμαρά

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική καταστροφές: Ζημιές από ανεμοστρόβιλο στον Νέο Μαρμαρά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Χαλκιδική καταστροφές: Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν στις 6 το πρωί τη Σιθωνία

13.10.2020 | 11:12

Χαλκιδική καταστροφές: Καταστροφές σε οικίες και αυτοκίνητα σημειώθηκαν εξαιτίας ενός δυνατού ανεμοστρόβιλου τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στον Νέο Μαρμαρά. Σκεπές σπιτιών ξηλώθηκαν, κεραμίδια καρφώθηκαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και οι δρόμοι γέμισαν μπάζα και ξύλα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι το φαινόμενο ξέσπασε ξαφνικά και κράτησε για λίγα λεπτά σε μια γειτονιά του Ν. Μαρμαρά. Από το πρωί βρίσκονται στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Α.Τ Σιθωνίας, ενώ οι κάτοικοι και ο Δήμος προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στον οικισμό.

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Το μήνυμα για την κακοκαιρία από την Πολιτική Προστασία

Μήνυμα ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που έχει προαναγγείλει η ΕΜΥ, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους και θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας μας από το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, 13 Οκτωβρίου 2020, καλούμε τους πολίτες σε Αττική, Μακεδονία και Θράκη, νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική και ανατολική Στερεά, δυτική και ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Θεσσαλία, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες.

Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Exit mobile version