Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρωτοσέλιδο Αυγής – Θεοδωρικάκος: Να ανασκευάσουν τις συκοφαντίες κατά Μητσοτάκη-Σαμαρά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοσέλιδο Αυγής – Θεοδωρικάκος: Να ανασκευάσουν τις συκοφαντίες κατά Μητσοτάκη-Σαμαρά

Πρωτοσέλιδο Αυγής - Θεοδωρικάκος: Απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην εφημερίδα «Αυγή» και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά

Πρωτοσέλιδο Αυγής – Θεοδωρικάκος: Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην εφημερίδα «Αυγή» και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά. Αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα, ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε την εφημερίδα να ανασκευάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για το «απαράδεκτο και πέρα από κάθε ηθική και δεοντολογίας πρωτοσέλιδο σε βάρος των κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά». Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός το ότι η ελληνική Δικαιοσύνη καταδικάζει ομόφωνα την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση «κι έτσι και με δικαστική σφραγίδα γίνεται αυτό που ο ελληνικός λαός έκανε με την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές, αφήνοντας αυτό το ναζιστικό μόρφωμα εκτός Βουλής. Είναι μια πράξη που επιβεβαιώνει την ανεξαρτησία των θεσμών και την καλή λειτουργία της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με προτάσεις παράλογες και άτοπες μέσα στη Βουλή επιχείρησε να δυναμιτίζει το ενωτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο λαό μετά την ομόφωνη καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί το Κυριακάτικο δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ», το οποίο σημείωσε ότι θα αποτελέσει «την πλέον μελανή σελίδα στην ιστορία της εφημερίδας. Είναι ένα δημοσίευμα ψευδεπίγραφο, που επιχειρεί να διχάσει τους Έλληνες».

«Δεν μπορεί, λοιπόν, κανείς να κάνει αυτήν την αισχρή και συκοφαντική πράξη και να νομίζει ότι προσφέρει καλές υπηρεσίες στην ενημέρωση. Είναι ένα δημοσίευμα κατάπτυστο, συκοφαντικό. Θα έπρεπε να ντρέπονται και θα ήταν καλύτερα να το ξανασκεφθούν και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και από τους αναγνώστες. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό το απαράδεκτο δημοσίευμα, το οποίο είναι έξω από κάθε όριο ηθικής και δεοντολογίας και κυρίως είναι ψεύτικο και προκαλεί την κοινή λογική κάθε δημοκρατικού πολίτη».

Τι ανέφερε για τον Ποινικό Κώδικα

Ο υπουργός Εσωτερικών έθεσε και πάλι το ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν φύγει από την εξουσία άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα, μείωσε τις ποινές, έβγαλε από τις ποινές την αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων και μείωσε την ποινή για την ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης. «Όταν το έκαναν αυτό δεν καταλάβαιναν ότι αφορά την Χρυσή Αυγή; Προφανώς το καταλάβαιναν… Γιατί το έκαναν; Έχουν την καλοσύνη να μας το εξηγήσουν; Είναι πολύ συγκεκριμένη η ερώτηση».

Σε ερώτηση «γιατί να το κάνουν και αν είναι συνεταιράκια», ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ μαζί έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 προκαλώντας, με το θέμα της μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, πρόωρες εκλογές. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά τα γεγονότα. Κανείς δεν ξεχνά τίποτα, αλλά εν πάση περιπτώσει θα μπορούσαν να ξεπεράσουν όλα αυτά και αφού όλοι είμαστε ενωμένοι στην ομόθυμη καταδίκη της ΧΑ ως ναζιστικό μόρφωμα και εγκληματική οργάνωση, ήλθαν και όχι μόνο έριξαν ‘‘λάδι στην φωτιά’’, αλλά προέβησαν σε αυτήν την απίστευτα συκοφαντική και κατάπτυστη πράξη με το δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ». Επαναλαμβάνω ότι απαίτηση όλων των δημοκρατικών πολιτών να ανασκευάσει η εφημερίδα και να ζητήσει μια συγγνώμη». Στο ερώτημα αν θα υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να διορθώσει τον Ποινικό Κώδικα, θύμισε τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει με τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις