Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λαγός Ευρωβουλή: Στο ευρωκοινοβούλιο τα έγγραφα για την άρση ασυλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγός Ευρωβουλή: Στο ευρωκοινοβούλιο τα έγγραφα για την άρση ασυλίας

Λαγός Ευρωβουλή: Σημειώνεται ότι για την άρση της ασυλίας χρειάζεται απλή πλειοψηφία.

Λαγός Ευρωβουλή: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε σήμερα τα απαραίτητα έγγραφα από τις ελληνικές αρχές για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Μεγάλου Καναλιού στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, επόμενο βήμα, σύμφωνα με πηγές της Ευρωβουλής, είναι να ψηφιστεί η άρση της ασυλίας της εν λόγω ευρωβουλευτή στην επόμενη ολομέλεια στις 19 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι για την άρση της ασυλίας χρειάζεται απλή πλειοψηφία. Θα ακολουθηθεί μια διαδικασία παρόμοια με αυτή του κατ’ επείγοντως δεδομένου ότι υπάρχουν άλλες εκκρεμείς υποθέσεις στην αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής. Άλλωστε, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να φανεί ότι λόγω γραφειοκρατίας υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα.

Λαγός: Δεν θα εξαφανιστώ, θα πολεμήσω

Αποφασισμένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Λαγός μετά την απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής με βάση την οποία και ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος σε νέα του δήλωση απείλησε ότι “θα πολεμήσει με όλες τους τι δυνάμεις” και θα πάει σε όλον τον κόσμο το θέμα της κακοδικίας με όλα τα ένδικα μέσα και όλες τις δυνατότητες που έχει ως Ευρωβουλευτής. Ο Γιάννης Λαγός επισημαίνει στην δήλωσή του ότι “είδαμε τον όχλο να τρομοκρατεί και να ζητά επί πίνακι το κεφάλι 67 αθώων και των οικογένειών τους σύμφωνα με μια ψευδέστατη δικογραφία”, υποστηρίζοντας ότι “η δημοκρατία του βουνού επέστρεψε στην Ελλάδα”, αφού “ζήσαμε το απόλυτο δικαστήριο του βουνού”, όπως τόνισε.

Η δήλωσή του ανέβηκε στο site της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης με τίτλο “Προσφεύγω στα διεθνή δικαστήρια με νομικούς από Ευρώπη. Όλοι θα μάθουν το πραξικόπημα που συνέβη στην Ελλάδα. Πόλεμος μέχρι τέλους”. Στην δήλωσή του αποκαλύπτει ότι έχει κινητοποιήσει υπέρ του νομικές ομάδες από Ισπανία, Ιταλία Αγγλία, Ουγγαρία και Σλοβακία για να αποδείξει το κακοδικία στα διεθνή δικαστήρια. “Θα κοινοποιήσουμε το ηχητικό Σαμαρά, το βίντεο Μπαλτάκου και το ζήτημα της κακοδικίας που συνέβη στη δίκη μας σε όλη τη Γη. θα σηκώσω όποια πέτρα υπάρχει και θα αγωνιστώ”, τονίζει.

“Θα επιστρέψω εφόσον ζητηθεί η κράτησή μου”

“Ακούγονται κάποιες φήμες ότι δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα και πως θα προσπαθήσω να εξαφανιστώ. Θέλω να πω πως δεν ήμουν ποτέ φυγόπονος και δεν έφυγα ποτέ από εκεί που με καλούσε το καθήκον” δήλωσε ο Γιάννης Λαγός προσθέτοντας ότι “θα είμαι πίσω οικειοθελώς εφόσον ζητηθεί η κράτησή μου”. “Δεν κάνω πίσω με τίποτα, δεν πρόκειται να φοβηθώ τίποτα όμως δεν θα τους χαρίσω ούτε ένα λεπτό από αυτό που δικαιούμαι μέχρι να τους πολεμήσω και θα το κάνω με όλες τις δυνάμεις συνεχίζοντας τον αγώνα για Ελλάδα και Ορθοδοξία”, υποστηρίζει στο μήνυμά του.

“Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία της πατρίδας μας, δεν θα υποκύψουμε για οποιοδήποτε τίμημα υπάρχει”, τόνισε ο Γιάννης Λαγός στην δήλωσή του όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής”, τονίζοντας ότι ” αυτή είναι η δικαιοσύνη τους και τους τι χαρίζουμε”. Υπενθυμίζουμε η υπεράσπισή του ευρωβουλευτή ζήτησε να του αναγνωριστούν τρία ελαφρυντικά, ενώ ο δικηγόρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα φιλοζωικά αισθήματα του Λαγού και την πίστη του στον χριστιανισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις