Κορονοϊός Ευρώπη κρούσματα: Συνεχίζονται τα αρνητικά ρεκόρ

ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ευρώπη κρούσματα: Συνεχίζονται τα αρνητικά ρεκόρ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Κορονοϊός Ευρώπη κρούσματα: Η πανδημία συνεχίζει να «σφυροκοπά» την Ευρώπη

09.10.2020 | 12:38

Κορονοϊός Ευρώπη κρούσματα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα η Ουκρανία με 5.804 νέα κρούσματα κορονοϊού να καταγράφονται το περασμένο 24ωρο. Μετά το χθεσινό των 5.397 νέων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί το 24ωρο της Τετάρτης. Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε μια ημέρα. Με τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από SARS-CoV-2 στην Ουκρανία ανήλθε σε 250.538. Το 24ωρο που πέρασε 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από COVID-19, με τους οποίους ανήλθε σε 4.779 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την ασθένεια αυτή. Η έξαρση νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ουκρανία ώθησε την κυβέρνηση να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας που επέβαλε ως τα τέλη του Οκτωβρίου.

Νέο ρεκόρ με πάνω από 12.000 καθημερινά κρούσματα κατέγραψε και η Ρωσία.  Συγκεκριμένα ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Ρωσία ανήλθε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδό του καθώς οι αρχές κατέγραψαν 12.126 νέα κρούσματα με τα οποία ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 1.272.238. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 201 άνθρωποι κατέληξαν από την covid-19 το τελευταίο 24ωρο με τους οποίους ο επίσημος συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 22.257. Το ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα πριν από το σημερινό είναι 11.656 που είχε καταγραφεί στις 11 Μαΐου.

Ξεφεύγει η κατάσταση στην Τσεχία

Ο κορονοϊός «σφυροκοπά» την Τσεχία, καθώς οι Αρχές της χώρας βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς. Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο 5.394 νέα κρούσματα κορονοϊού στο τρίτο ρεκόρ στη σειρά που σημειώνει η χώρα, η οποία προχώρησε στην ενίσχυση των μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκε σε 100.757, ενώ οι θάνατοι από κορονοϊό ανέρχονται σε συνολικά 869, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Υγείας της Τσεχίας.

Ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τρίτη συνεχή ημέρα στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα 516 νέα κρούσματα του κορονοϊού, σπάζοντας το ημερήσιο ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο για τρίτη συνεχή ημέρα, σύμφωνα να με τα επίσημα στοιχεία.

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 23.279 κρούσματα covid-19 και 880 θάνατοι.

Συνολικά 1.063 άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού και 56 βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως φαίνεται από την πλατφόρμα ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Παρά την άνοδο των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας σχολίασε ότι η χώρα του τα πάει σχετικά καλά σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν πληγεί από το δεύτερο κύμα της επιδημίας covid-19 και απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων προς το παρόν.

 

Exit mobile version