Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαγιορκίνης κορονοϊός: Στο επίκεντρο της πανδημίας η Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης κορονοϊός: Στο επίκεντρο της πανδημίας η Αττική

Μαγιορκίνης κορονοϊός: Η Αττική αναδεικνύεται στην πιο επιβαρυμένη Περιφέρεια της χώρας - Στα ύψη τα κρούσματα κορονοϊού

Μαγιορκίνης κορονοϊός: Για τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, από τα σημερινά 391 συνολικά κρούσματα, τα 161 βρίσκονται στην Αττική. Ωστόσο, όπως εξήγησε, στην Αττική φαίνεται να υπάρχει μία σταθεροποίηση ωστόσο «είναι νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα».

Αναφορικά με την πορεία του ιού στη χώρα είπε πως έχει ήπιες αυξητικές τάσεις. Ενώ έκανε λόγο για πίεση στο σύστημα υγείας, αναφερόμενος στους 98 διασωληνωμένους. Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν μάσκες για να μην μπει η επιδημία σε επιθετική φάση στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα είπε πως οι θεραπείες με αντισώματα γεννούν ελπίδες για την καταπολέμηση της COVID-19 αλλά «έχουμε ακόμα χρόνο».

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 391 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21772, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. 3213 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8892 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

98 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 27 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 237 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 431 θανάτους συνολικά στη χώρα. 161 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις