Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Στιγμιότυπα από την πολιτική μας ζωή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Στιγμιότυπα από την πολιτική μας ζωή

Παραπολιτικά: Η πολιτική επικαιρότητα μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του δημοσιογράφου Γιάννη Ντσούνου.

Παραπολιτικά: Σε μια σοβαρή καταγγελία κατά αστυνομικού προχώρησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, που βρέθηκε στην πορεία για την απόφαση της δίκης για την Χρυσή Αυγή. Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, σε ανάρτησή του στα social media, κατήγγειλε ότι ένας αστυνομικός τον εξύβρισε χυδαία: «Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άντρα των ΜΑΤ. “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι”. “Άντε γα…”, μου απαντά. Του είπα ότι είμαι βουλευτής και “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…”, μου απαντά».

από τον Γιάννη Ντσούνο

Παραλίγο να έπεφτε θύμα προπηλακισμού ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το Εφετείο, αφού κάποιοι άγνωστοι, και χωρίς κανέναν λόγο, προσπάθησαν να του πετάξουν νερά και καφέδες. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσαν μέλη του κόμματος, ανοίγοντας μέχρι και ομπρέλα. Μάλλον κάποιοι δεν κατάλαβαν την σημασία της συγκέντρωσης και της απόφασης και προσπάθησαν να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας.

 

 

Παραπολιτικά: Στο ύψος των περιστάσεων

Πόσες φορές έχουμε σχολιάσει ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε πολλά θέματα; Ε να και μια φορά που θα πούμε ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα βρέθηκε μαζί στην απόφαση της δικαιοσύνης για την δράση της Χρυσής Αυγής. Και έδειξε με αυτόν τον τρόπο το πολιτικό σύστημα ότι μπορεί να είναι ο θεματοφύλακας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Και μήνυμα για την υγεία

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν θα μπορούσε να παραβλέψει και τον τομέα υγεία στις συγκεντρώσεις για την απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Και έτσι με μια ανάρτησή του στα social media ανέδειξε και αυτήν την παράμετρο: «Σε όλους όσοι ήταν έξω από το Εφετείο απευθύνω έκκληση ως Υπουργός Υγείας να είναι από εδώ και στο εξής ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι μια ωραία μέρα για την Δημοκρατία, ας μην γίνει κακή για την δημόσια υγεία».

 

 

Μια διαφορετική παρέμβαση

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με μια ανάρτησή του στα social media παίρνει ξεκάθαρη θέση για το περιστατικό κακοποίησης σκύλου στα Χανιά, καθώς ο δράστης είναι υπάλληλος της ΔΕΗ: «Με φρίκη πληροφορήθηκα τον άγριο βασανισμό σκύλου που φέρεται να έχει κάνει υπάλληλος της ΔΕΗ στα Χανιά. Ζήτησα από την διοίκηση της επιχείρησης να αντιμετωπίσει αμέσως το θέμα με όλη την αυστηρότητα που αρμόζει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές σε μια σύγχρονη κοινωνία».

 

 

Έφυγε άρον-άρον

Και ενώ προήδρευε των διαδικασιών της ΚΕΔΕ στο Λουτράκι ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δέχτηκε τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να τον συναντήσει για να συζητήσουν την επέκταση του ΜΕΤΡΟ και την επιτάχυνση των έργων στο παραλιακό μέτωπο. Αμέσως μόλις έκλεισε το τηλέφωνο ο κ. Κάρναβος έφυγε άρον-άρον από το Λουτράκι με κατεύθυνση το γραφείο του πρωθυπουργού.

 

 

Πήγαν για τεστ

Και μιας και οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στην πλατεία Κουμουνδούρου για να κάνουν τα γρήγορα rapid tests κάποιοι εκ των εργαζόμενων και των στελεχών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να κάνουν τεστ. Ευτυχώς τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και έτσι δεν υπήρξε ανησυχία στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Έπρεπε να έρθει στη δημοσιότητα η προσπάθεια του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή για να τροποποιηθεί ο κανονισμός για να μην υπάρξουν τέτοια φαινόμενα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι νέες διατάξεις θα απαγορεύουν τον διορισμό συζύγων, συμβίων και συγγενών Α΄ και Β΄ βαθμού ως μετακλητών στην Βουλή, ενώ όσοι είναι υπόδικοι με την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν θα μπορούν να διοριστούν ως μετακλητοί στην Βουλή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις