Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρυσή Αυγή ελαφρυντικά: Η πρόταση της εισαγγελέως
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή ελαφρυντικά: Η πρόταση της εισαγγελέως

Χρυσή Αυγή ελαφρυντικά: Στην ολιγόλεπτη αγόρευσή της η εισαγγελέας ζήτησε απόρριψη των ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή ελαφρυντικά: Ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο δικαστήριο είναι παρόντες 9 κατηγορούμενοι. Η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ξεκίνησε την αγόρευσή της για τα ελαφρυντικά, ζητώντας να απορρριφθούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο για τους Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο. Παρά ταύτα, σε ό,τι αφορά τον σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, η πρόταση είναι απορριπτική ως προς τα ελαφρυντικά. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας προτείνει να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό, Παππά, Γερμενή και Ματθαιόπουλο.

Στο δικαστήριο δεν βρίσκεται κανείς από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάσθηκαν είτε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση είτε για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Μέχρι αυτή την ώρα στο δικαστήριο βρίσκονται επτά εκ των 65 ατόμων που κρίθηκαν ένοχοι, Ο δεύτερος γύρος -χωρίς καθόλου χρονοτριβές- ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης και αφορά τις ποινές που θα επιβληθούν σε όσους χρυσαυγίτες κρίθηκαν ένοχοι. Στόχος των λειτουργών της δικαιοσύνης να τελειώνει ό,τι αφορά αυτή τη δίκη που κράτησε 5,5 χρόνια, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέχρι το τέλος της ημέρας να ανακοινωθεί και η τελική απόφαση.

Στο δικαστήριο βρίσκεται ήδη η Μάγδα Φύσσα για να παρακολουθήσει και τη σημερινή διαδικασία:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις