Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη κρούσμα κορονοϊός: Έκλεισαν δύο γραφεία του Πρωτοδικείου και μία αίθουσα του Ειρηνοδικείου
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη κρούσμα κορονοϊός: Έκλεισαν δύο γραφεία του Πρωτοδικείου και μία αίθουσα του Ειρηνοδικείου

Θεσσαλονίκη κρούσμα κορονοϊός: Τα γραφεία και η αίθουσα έκλεισαν ύστερα από κρούσμα κορωνοϊού που διαπιστώθηκε σε ασκούμενη δικηγόρο

Θεσσαλονίκη κρούσμα κορονοϊός: Δύο γραφεία του Πρωτοδικείου και μία αίθουσα του Ειρηνοδικείου έκλεισαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ύστερα από κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώθηκε σε ασκούμενη δικηγόρο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ίδια είναι ασυμπτωματική, ενώ υποβλήθηκε τυχαία σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Μόλις βγήκε το αποτέλεσμα της εξέτασης η ασκούμενη δικηγόρος ενημέρωσε τις δικαστικές Αρχές της πόλης για τους χώρους τους οποίους επισκέφθηκε πριν από δύο μέρες, όταν βρέθηκε στα δικαστήρια.

Άμεσα λήφθηκε απόφαση να κλείσουν οι συγκεκριμένοι χώροι, ενώ δόθηκε εντολή οι υπάλληλοι να είναι σε επιφυλακή μέχρι να δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές. Στο μεταξύ, η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου ήρθε σε επαφή με τον δήμο Θεσσαλονίκης για την απολύμανση των παραπάνω χώρων.

Προληπτική καραντίνα στη Ναύπακτο λόγω ενός μνημόσυνου

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως κάτοικοι χωριού στην ορεινή Ναυπακτία μπήκαν σε προληπτική καραντίνα, αφού ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, το οποίο επισκέφθηκε το χωριό για ένα μνημόσυνο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα βρέθηκε στο χωριό από την Αθήνα και την Δευτέρα που επέστρεψε έκανε τεστ, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.

Από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού, την Κυριακή στο μνημόσυνο βρέθηκαν περίπου 40 άτομα και τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας. Το τεστ που έγινε στον σύζυγό της ήταν αρνητικό, ενώ οι 30 κάτοικοι της Κεντρικής αποφάσισαν να μπουν σε καραντίνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους, περιμένοντας οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.


Κλειστό το Δημαρχείο Γρεβενών λόγω κρούσματος

Επίσης, κλειστό θα παραμείνει σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου το δημαρχείο του δήμου Γρεβενών, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε υπάλληλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Γρεβενών, σε όλους τους χώρους του κτιρίου θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Αύριο Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος στο προσωπικό όλων των τμημάτων από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, για τη διενέργεια των απαιτούμενων διαγνωστικών τεστ σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, την Παρασκευή θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος στο προσωπικό όλων των τμημάτων από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη διενέργεια των απαιτούμενων διαγνωστικών τεστ σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις